Pérez' crash heeft gevolgen voor Red Bull: 'Mijn auto is compleet vernield' Formule 1
Formule 1

Pérez' crash heeft gevolgen voor Red Bull: 'Mijn auto is compleet vernield'

Pérez' crash heeft gevolgen voor Red Bull: 'Mijn auto is compleet vernield'

Voor Sergio Pérez zat de Grand Prix van Monaco er ongeveer net zo snel op als zijn kwalificatie uit 2023. Na ruim één bocht was het einde verhaal na een tik van Kevin Magnussen, waarbij Pérez een lekke band opliep en hard in de muur eindigde. De RB20 had enkele seconden later weinig weg van een Formule 1-auto, en Pérez weet dat zijn team met veel schade achterblijft.

Pérez zag zijn weekend al op zaterdag in het water vallen. De 34-jarige viel in Q1 af in de kwalificatie, en hield alleen de coureurs van Stake achter zich. Hij schoof daarna nog op tot de zestiende startplek, omdat beide auto's van Haas niet door de technische keuring kwamen. De Haas-coureurs zouden eigenlijk vanuit de pitstraat moeten beginnen, maar kregen toestemming om op de laatste startrij plaats te nemen. Dat pakte voor Pérez vervelend uit.

'Het was de eerste ronde, en ik verloor een positie aan één van de Alfa's', zo verwijst hij bij Formula1.com nog naar de Stake-auto's met de oude naam. 'Als je niet op de goede plek zit, zal je er altijd als verliezer uitkomen. Ik kwam uit de bocht en in mijn onboardbeelden zie je Kevin Magnussen ook nergens. Ik was behoorlijk verrast dat hij daar vol gas bleef gaan, want dit was heel onnodig', aldus een kritische Red Bull Racing-coureur.

Gevolgen voor Red Bull

Pérez weet dat Red Bull ook aardig wat budget kwijt is aan het repareren van zijn auto. 'We hebben heel veel schade, en we hadden een heel gevaarlijk incident. Ik ben ook zwaar teleurgesteld dat dit niet onderzocht werd, want dit was een enorm incident, en mijn auto was compleet vernield. Ik heb heel veel schade', baalt Pérez. 'Het is heel frustrerend, maar ik vertrouw op mijn team. Het is geen sterk weekend geweest, maar we zullen sterker terugkomen.'

Bij Viaplay sprak Pérez zich ook in duidelijke woorden uit. 'Hij zat niet ver genoeg naast me om ruimte te kunnen claimen. Ik weet niet wat hij aan het denken was. Ik ben teleurgesteld dat het niet onderzocht wordt. Gezien de schade kun je niet zeggen dat dit een incident uit de eerste ronde was, en ze ons moeten laten racen. Dit was een hele gevaarlijke actie, en geen race-incident', zegt Pérez met kritiek op het optreden van de wedstrijdleiding.

Pérez wordt er ook op gewezen dat Magnussen daarmee een schorsing ontloopt. 'Ik heb geen problemen met zijn agressie, maar we moeten de veiligheid serieus nemen. Er komt een punt waarop Kevin moet begrijpen dat dit in een enorme crash eindigt. Zo denkt hij niet blijkbaar. Hij gaat er gewoon voor en kijkt wel wat er gebeurt. Dat is niet de juiste aanpak en gevaarlijk.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws