Pérez denkt dat hij Verstappen had kunnen verschalken: 'Daar liet ik helaas tijd liggen' Formule 1
Formule 1

Pérez denkt dat hij Verstappen had kunnen verschalken: 'Daar liet ik helaas tijd liggen'

Pérez denkt dat hij Verstappen had kunnen verschalken: 'Daar liet ik helaas tijd liggen'

Sergio Pérez mag als vierde van start gaan in de Grand Prix van Miami. De Mexicaan kwam twee tienden tekort op teamgenoot Max Verstappen, die voor de zesde keer in zes Grands Prix als eerste aan de Grand Prix beginnen. Gezien het beperkte verschil en een fout in zijn snelle ronde, baalt Pérez vooral van de gemiste kans.

Niet alleen Verstappen, maar ook Charles Leclerc en Carlos Sainz waren sneller dan de 34-jarige Red Bull Racing-coureur. Het verschil met Sainz was slechts vijf duizendsten van een seconde. 'Dat kan overal in zitten', geeft Pérez desgevraagd aan voor de microfoon van Viaplay. 'Ik verloor wel controle over de auto in bocht 8. Ik ging over de kerbstones, en daar liet ik helaas wat tijd liggen', baalt de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Tijd van Verstappen was haalbaar

Slechts één van de vorige vijf kwalificaties leverde een kleinere achterstand op voor Pérez ten opzichte van zijn teamgenoot: in Japan was het verschil nog geen tiende. Ook in Miami, in de buurt van zijn thuisland Mexico, dacht Pérez dat hij de strijd met Verstappen aan had kunnen gaan. 'Ik denk dat de eerste rij minimaal haalbaar was, en waarschijnlijk ook wel meer dan dat', zo wijst Pérez naar de achterstand van twee tienden op polesitter Verstappen. 'We wisten ons potentieel niet volledig te benutten.'

De achterstand op tweede man Leclerc was slechts 0,075 seconden, en dus is het logisch dat Pérez dacht dat er meer haalbaar was. In de race is het doel om een één-twee te pakken, geeft de Mexicaan aan. 'Dat is wel het doel, om de Ferrari's zo snel mogelijk in te halen, en daarna onze eigen race te rijden. Dat is de sleutel voor ons', weet Pérez te melden. In de sprintrace wist Pérez de achterstand op Charles Leclerc echter nog niet te dichten.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws