Pérez denkt dat moeilijke momenten achter hem liggen: 'Kwam behoorlijk dicht bij Verstappen' Formule 1
Formule 1

Pérez denkt dat moeilijke momenten achter hem liggen: 'Kwam behoorlijk dicht bij Verstappen'

Pérez denkt dat moeilijke momenten achter hem liggen: 'Kwam behoorlijk dicht bij Verstappen'

Sergio Pérez denkt dat de mindere vorm van midden in het seizoen weg is. De coureur van Red Bull Racing voelt zich steeds comfortabeler in de auto en geniet ook momenteel samen met het team van de winstreeks. De coureur uit Guadalajara geef tegelijkertijd wel aan dat het absoluut niet makkelijk is om de teamgenoot van Max Verstappen te zijn, al zag hij op Monza wel dat hij richting het niveau van de Nederlander in. Nu moet hij dat niveau vast zien te houden net zoals Verstappen dat deed.

Pérez pakte na een vervelend einde van de Grand Prix van Nederland een podium op het circuit van Monza. Het zelfvertrouwen is na de tweede plek weer helemaal terug bij de Mexicaan. 'Ik denk dat de slechte momenten nu achter ons liggen en ik voel me veel comfortabeler met de auto', zegt Pérez tegenover Speedweek. 'Ik denk dat we een goed einde van het jaar zullen hebben. Ik kwam behoorlijk dicht bij Max. Het is moeilijk voor me om daar elk weekend te komen, maar ik ben zonder twijfel behoorlijk dichtbij. En ik hoop dat ik op dit niveau kan blijven in de komende races.'

Pérez: 'Verstappen kon zijn niveau wel vasthouden'

Naast het feit dat de auto een stuk moeilijker te besturen was voor de meervoudig racewinnaar nadat de RB19 evolueerde, geeft Pérez ook aan dat Verstappen het de coureur heel moeilijk maakte. 'Er zijn moeilijke momenten omdat het niet gemakkelijk is om onder zoveel druk in deze omgeving te zijn. Het is niet gemakkelijk om Max zijn teamgenoot te zijn, maar het is belangrijk om te onthouden om van de reis te genieten en van de momenten te genieten.' Met de tweede plek om Monza wist Pérez zijn tweede plek in het coureurskampioenschap te verstevigen en komt ook de titel bij de constructeurs dichterbij.

In de aankomende races hoopt Pérez uiteraard zijn tweede plek vast te kunnen houden. De coureur gaf na de zomerstop in ieder geval aan dat hij iedere race op het podium wilde eindigen. 'Ik kan mijn best doen en dat is alles wat ik kan controleren. En dat is precies wat ik nu doe. Max rijdt op een niveau dat ik in de Formule 1 nog niet heb gezien sinds ik hier ben. Hij maakt geen fouten en hij pusht zichzelf altijd tot het uiterste. Dat is het belangrijkste verschil - hij kon zijn niveau de hele tijd vasthouden, ik niet', concludeert Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws