Pérez denkt na over strijd met Verstappen: 'Ik heb een kans om kampioen te worden' Formule 1
Formule 1

Pérez denkt na over strijd met Verstappen: 'Ik heb een kans om kampioen te worden'

Pérez denkt na over strijd met Verstappen: 'Ik heb een kans om kampioen te worden'

Sergio Pérez ziet zichzelf niet als tweede rijder voor Red Bull Racing. Volgens de Mexicaan mag hij gewoon van het team gewoon meestrijden om het kampioenschap en wordt Max Verstappen dus niet voorgetrokken. Tot nu toe wist Pérez twee keer het podium te behalen in de afgelopen vier races. In Saoedi-Arabië wist hij ook zijn eerste pole uit zijn carrière te behalen.

'Niemand heeft tegen mij gezegd dat ik de tweede rijder ben', begint Pérez in een interview met de Mexicaanse tak van FOX Sports. 'Ik wil Max verslaan en dat willen mijn ingenieurs ook. Dat geldt natuurlijk ook aan de kant van Max, waardoor er een ongelofelijke sfeer ontstaat. Het hele team heeft de ambitie om te slagen en dat maakt het werk veel gemakkelijker.'

Pérez krijgt kans tegen Verstappen 

Op dit moment staat Pérez maar vijf punten achter Verstappen in de WK-stand, en dus is er nog een hoop om voor te rijden. 'Red Bull geeft mij in ieder geval de kans om te vechten voor het kampioenschap, nergens staat dat ik achter Max moet zitten. Als hij wint, is dat omdat hij sterker was op de baan. Ik voel dat ik de kans heb om kampioen te worden met Red Bull. Ik denk dat het respectloos zou zijn voor mij en mijn carrière om in de Formule 1 te zitten en nergens naar te streven.'

Als het erop aankomt, dan deinst de Red Bull-coureur er niet voor terug om Verstappen te helpen. 'Ik deed het in Abu Dhabi (vorig jaar, red.) en als het moet doe ik het weer. Als ik niet in staat ben om voor het kampioenschap te vechten en ze vragen me om te helpen, dan doe ik dat. Daar zijn we hier allemaal voor en ik denk dat het een kwestie van gezond verstand is', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws