Ferrari-CEO Elkann uit vertrouwen in F1-team, maar waarschuwt voor concurrenten Formule 1
Formule 1

Ferrari-CEO Elkann uit vertrouwen in F1-team, maar waarschuwt voor concurrenten

Ferrari-CEO Elkann uit vertrouwen in F1-team, maar waarschuwt voor concurrenten

Ferrari-CEO John Elkann is zeer trots op de opmars die het Formule 1-team van Ferrari doormaakt. In 2020 eindigde de renstal nog als zesde in het constructeurskampioenschap, maar inmiddels strijden ze elk weekend mee voor overwinningen. Het harde werken van teambaas Mattia Binotto en de mannen en vrouwen naast het asfalt en de in fabriek heeft geleid tot de grote stap van de renstal.

'We hebben ons in 2020 al gericht op de F1-75, en Mattia en het team toevertrouwd om ondanks alle druk van de afgelopen jaren aan de auto van 2022 te werken', stelt Elkann wanneer hem bij Formula 1 gevraagd wordt wat hij zelf als verklaring ziet voor de vormpiek. 'We hebben onze cultuur ook veranderd van een cultuur gedreven door schuld naar een cultuur gedreven door aansprakelijkheid.'

'Maar nog belangrijker, we hebben een cultuur gecreëerd waarin ambitie centraal staat, maar we toch bescheiden blijven', vervolgt de Amerikaans-Italiaanse zakenman. Charles Leclerc bezet momenteel de eerste plek in het Formule 1-wereldkampioenschap, maar de leider van het merk wil niet te hard van stapel lopen, en dat het F1-team dit ook niet doet.

Leclerc en Sainz

Ook wordt Elkann op Imola gepolst met betrekking tot de huidige rijders van het team. 'We hebben twee coureurs met kwaliteit, maar, nog belangrijker, ze kunnen samenwerken als een team', is hij van mening. 'Dat is belangrijk voor Ferrari. Ik ben er persoonlijk erg trots op hoe Ferrari als team samenwerkt. Dit jaar zitten 89 procent van onze pitstops onder de drie seconden. Dat zegt alles.' Twee jaar daarvoor was het richting de veertig procent, weet hij.

'Ik sta dicht bij het team, Mattia, onze coureurs en ingenieurs. Wat er voor mij echt toe doet, is om werkelijk dichtbij te staan, niet alleen visueel. We hebben gezegd dat we competitief zouden zijn. Dat is gelukt. Van competitief naar wereldkampioen is een verschil tussen naar de maan of naar mars gaan. Het is ontzettend lastig', concludeert hij. Of Red Bull Racing afgetroefd gaat worden voor de eindzege, dat is volgens de CEO nog maar de vraag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws