Pérez hoopt op een beter weekend in Monaco: 'Moet beter presteren na Imola' Formule 1
Formule 1

Pérez hoopt op een beter weekend in Monaco: 'Moet beter presteren na Imola'

Pérez hoopt op een beter weekend in Monaco: 'Moet beter presteren na Imola'

Sergio Pérez kijkt erg uit naar de race in Monaco. De Mexicaan hoopt namelijk zijn momentum weer terug te kunnen krijgen op de straten van Monte-Carlo, na het tegenvallende weekend in Imola. Pérez bestempelt de kwalificatie in het stadstaatje als van levensbelang, en hoopt zijn 2022-overwinning te kunnen herhalen dit weekend.

Pérez kende geen al te best weekend tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Tijdens de kwalificatie kwam de Mexicaan niet verder dan Q2, waardoor hij de race vanaf P11 moest aanvangen. Daarna werd hij halverwege de race door de ene na de andere topcoureur ingehaald, en eindigde hij uiteindelijk als achtste. Pérez hoopt in Monaco weer zijn vorm terug te kunnen vinden.

'Monaco is altijd een van de topraces op de kalender en ik heb het geluk dat ik de race in Monaco heb gewonnen en dat is heel speciaal voor mij', blikt Pérez nog een keer terug op zijn overwinning in 2022, in de voorbeschouwing van Red Bull. 'Soms lijkt het alsof racen hier op de tweede plaats komt, omdat het evenement en alles eromheen zo groot is, maar we komen hier altijd gefocust en het team zorgt ervoor dat we ons kunnen concentreren op wat belangrijk is en dat is alles uit de auto halen wat erin zit.'

Druk ligt op de zaterdag

De kwalificatie op de zaterdag is het belangrijkst, beaamt ook de Mexicaan, omdat inhalen op Monaco een stuk lastiger is dan op andere circuits. 'De druk om te presteren komt op de zaterdag in Monaco, want inhalen is bijna onmogelijk op zondag en ik weet dat ik beter moet presteren na een lastig weekend in Italië.' Pérez wist tijdens het weekend in Emilia-Romagna niet uit Q2 te komen.

De man uit Guadalajara hoopt in Monaco zijn momentum daarom weer terug te kunnen vinden. 'In Imola kwam er niets van en we hebben hard gewerkt om dat te begrijpen. Het gaat niet alleen om mij achter het stuur, mijn ingenieurs of de crew, maar om een hele fabriek die ervoor zorgt dat we het beste halen uit een zeer snelle auto en hem neerzetten waar hij hoort, namelijk op het podium. Ik wil het momentum terug en we weten dat als we het goed aanpakken, we dit weekend sterk kunnen presteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws