Pérez komend weekend in aanvalsmodus: 'Kwalificatie en sprintrace vanaf begin aanvliegen' Formule 1
Formule 1

Pérez komend weekend in aanvalsmodus: 'Kwalificatie en sprintrace vanaf begin aanvliegen'

Pérez komend weekend in aanvalsmodus: 'Kwalificatie en sprintrace vanaf begin aanvliegen'

Sergio Pérez is aan een mindere fase in het seizoen bezig en de Mexicaan is zich ervan bewust dat het beter moet. De 34-jarige teamgenoot van Max Verstappen weet op welke punten hij moet verbeteren en de meervoudig Grand Prix-winnaar heeft er alle vertrouwen in dat hij op het thuiscircuit van zijn team een veel beter weekend zal hebben.

Met twee achtste plaatsen en twee uitvalbeurten zijn de recente resultaten van Pérez op zijn zachtst gezegd behoorlijk mager te noemen. In Spanje kwalificeerde de Mexicaan zich als achtste, maar door een gridstraf, die hij vanuit Canada had meegenomen wegens het onveilig terugbrengen van een beschadigde bolide, moest Pérez van P11 aan de race beginnen. In die race wist hij nauwelijks progressie te boeken, de 34-jarige werd achtste met een achterstand van bijna een minuut op zijn teamgenoot Verstappen.

Pérez geeft toe dat hij in Barcelona niet het beste van zichzelf heeft laten zien. 'Ik had een moeilijk weekend in Spanje, maar we hebben ervan geleerd', blikt de Mexicaan in een persbericht van Red Bull eerst nog even kort terug op de vorige Grand Prix. 'Ik worstelde het hele weekend met de balans van de auto. We kregen de set-up niet consistent of in het juiste werkvenster voor de kwalificatie en voor de race.'

Belangrijke oefensessie voor Pérez

Pérez weet dat het komend weekend beter moet en dat het ook beter kan. De Red Bull-coureur heeft er het volste vertrouwen in dat dit ook gaat lukken. 'We hebben alles in huis om in Oostenrijk een beter weekend te hebben. Het team en ik weten waar we ons moeten verbeteren en wat we moeten veranderen. Nu is het aan mij om het beste uit de auto te halen', zegt Pérez, die zich wel realiseert dat de trainingstijd in Spielberg zeer beperkt is. 'Vanwege het sprintformat kunnen we maar weinig rijden, dus ik moet het maximale uit de training halen en de kwalificatie en de sprintrace vanaf het begin aanvallen', aldus Pérez die er enorm naar uitkijkt om de thuisrace van zijn werkgever te rijden.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws