Marko hint op vertrek Ricciardo, Lawson nieuwe teamgenoot Tsunoda Formule 1
Formule 1

Marko hint op vertrek Ricciardo, Lawson nieuwe teamgenoot Tsunoda

Marko hint op vertrek Ricciardo, Lawson nieuwe teamgenoot Tsunoda

De dagen van Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB (RB) lijken geteld. Op basis van enkele uitspraken van Helmut Marko in Kleine Zeitung lijkt Red Bull Racing het zusterteam weer in te willen zetten voor het doel waarvoor het ooit werd opgericht, namelijk voor het opleiden van jong talent. Er bestaat voor Marko ook geen twijfel over wie de nieuwe teamgenoot van Yuki Tsunoda moet worden.

In 2024 is het vrijwel consequent Tsunoda die de punten scoort voor het zusterteam van Red Bull. In de meest recente Grands Prix van Canada en Spanje leek Ricciardo echter de betere van het RB-duo te zijn, maar waar Tsunoda al over een verbintenis voor 2025 beschikt, kreeg de Australiër nog geen nieuwe aanbieding. En die lijkt er ook niet te gaan komen, zo blijkt uit de woorden van Marko in Kleine Zeitung.

'De aandeelhouders hebben laten weten dat het een juniorenteam is en wij moeten dienovereenkomstig handelen', zegt Marko. Het zusterteam werd ooit ook opgericht om jonge talenten op te leiden en ervaring op te laten doen in de koningsklasse van de autosport. Ook kampioenen Sebastian Vettel en Max Verstappen begonnen ooit bij het team uit Faenza, alvorens ze naar de hoofdmacht van Red Bull doorstroomden. Ricciardo is met zijn 34 jaar inmiddels allesbehalve een jongeling.

Lawson lijkt stoeltje voor 2025 te krijgen

Aanvankelijk was het plan dat Ricciardo weer de teamgenoot van Verstappen zou worden, zo erkent Marko. Maar daarvoor heeft de meervoudig racewinnaar Red Bull niet voldoende kunnen overtuigen. 'Het doel was dat hij met uitzonderlijke prestaties in aanmerking zou komen voor Red Bull Racing. Maar dat stoeltje is nu van Sergio Pérez, dus dit plan gaat niet langer op.' Het is dus zeer de vraag of Ricciardo volgend seizoen nog wel op de F1-grid terugkeert in de kleuren van RB. Die kans lijkt bijzonder klein. 'We moeten binnenkort weer een jonge coureur inzetten. En dat is dan Liam Lawson', bevestigt Marko.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws