Hamilton kijkt opgetogen terug op de vrijdag: 'Beste dag die we hebben gehad' Formule 1
Formule 1

Hamilton kijkt opgetogen terug op de vrijdag: 'Beste dag die we hebben gehad'

Hamilton kijkt opgetogen terug op de vrijdag: 'Beste dag die we hebben gehad'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton kijkt opgetogen terug op de vrijdag in Monaco. Tijdens de eerste trainingsdag op het iconische circuit wist de Brit vrij dominant te zijn met zijn W15. Tijdens de eerste vrije training wist hij de snelste tijd neer te zetten. Tijdens de tweede vrije training ging de Ferrari van Charles Leclerc hem voorbij, maar slechts met een voorsprong van 0.188 seconden. Voor de camera van SkySports vertelt Hamilton enthousiast over hoe zijn dag was.

Op het circuit van Monaco zette Hamilton in de eerste vrije training een rondetijd van 1:12,169 neer. Tijdens de tweede vrije training reed hij zijn snelste ronde in 1:11,466. 'De auto voelde positief aan. Ik genoot ervan om erin te rijden', vertelt Hamilton. Een opvallende uitspraak gezien de moeilijke start die de Duitse renstal dit seizoen heeft gekend.

Beste dag tot nu toe

Hamilton lijkt blij verrast te zijn door de prestaties van de W15 op het circuit van Monaco. 'Het was een goede dag. De beste dag die we hebben gehad', vertelt hij. Zo positief hebben we Hamilton nog niet eerder gehoord dit seizoen. Met name de grip van de auto heeft Hamilton positief verbaasd. 'De grip was vrij goed. We hebben nog steeds wat problemen met de balans, maar het zag er (over het algemeen, red.) vrij sterk uit.'

Hamilton merkt duidelijk verschil met de prestaties van de Mercedes-auto in de afgelopen jaren op het circuit van Monaco. 'Absoluut een leukere rit dan we met name in de afgelopen twee jaar hebben gehad.' Desalniettemin ziet Hamilton nog ruimte voor verbetering voordat de race op zondag plaatsvindt. 'Ik weet niet of we in de tweede sessie echt zijn verbeterd. We hebben zonder meer nog veel werk te doen in de longruns om ervoor te zorgen dat we het tot het einde van de race kunnen komen.'

Over de kwalificatie ziet Hamilton dus niet in. 'Vanuit een kwalificatieperspectief ziet het er vrij positief uit. Dat mogen we niet verliezen. We moeten gewoon de longruns en graining verbeteren', sluit Hamilton af.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws