Wolff over aanpassingen aan Drive To Survive: 'Op dit moment niet nodig' Formule 1
Formule 1

Wolff over aanpassingen aan Drive To Survive: 'Op dit moment niet nodig'

Wolff over aanpassingen aan Drive To Survive: 'Op dit moment niet nodig'

Toto Wolff is niet van mening dat er moet worden gesleuteld aan het format van de Netflix-serie Drive To Survive. Dat laat de teambaas van Mercedes weten in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. Er is veel kritiek op de documentaireserie over de Formule 1, maar Wolff ziet geen reden om dingen aan te passen.

De kritiek gaat voornamelijk over het dramatiseren van bepaalde verhaallijnen binnen de Formule 1. Denk daarbij aan de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton vorig jaar. Wolff ziet echter geen reden voor wijzigingen: 'Elk seizoen is tot nu toe sterker geweest dat het voorgaande. Ik geloof dat mensen nu de cast leren kennen, wie is wie en wie ze moeten volgen. Als het niet meer zou groeien, zouden Netflix en F1 de eersten zijn om aan het format te sleutelen. Maar dat lijkt me op dit moment niet nodig.'

'Het heeft voor een nieuwe dimensie in de sport gezorgd, er is meer wat telt dan wie er op het podium staan', gaat de Oostenrijkse topman enthousiast verder. 'Het heeft een veel bredere groep fans naar de sport gehaald. Ik ben wat dat betreft zeker blij met de verlenging. Afgezien daarvan moeten we ook zorgen dat de sport op het circuit aantrekkelijk blijft, met een spektakel zoals vorig jaar.'

Wolff over succes Drive To Survive: 'Hebben volgens mij op de eerste plaats gestaan'

Vorig seizoen was immers ideaal voor de Netflix-serie: 'Het had alle ingrediënten voor een goed narratief en een succesvolle serie op Netflix', zegt Wolff, die het succes van Drive To Survive erkent: 'We hebben volgens mij een paar weken op de eerste plaats gestaan, dat laat zien hoe sterk de sport op dit moment is', besluit de Mercedes-teambaas vol lof.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws