Perez moet aan het werk: 'Alles komt snel op je af als je een sessie mist' Formule 1
Formule 1

Perez moet aan het werk: 'Alles komt snel op je af als je een sessie mist'

Perez moet aan het werk: 'Alles komt snel op je af als je een sessie mist'

Sergio Perez kon tijdens de eerste vrije training niet genieten van het Spaanse circuit in Barcelona, toen hij zijn stoeltje moest afstaan aan Juri Vips. Hij had daardoor slechts maar één training om zich voor te bereiden op de kwalificatie. De 32-jarige coureur liep behoorlijk achter op teamgenoot Max Verstappen, maar hij gaat het weekend vol goede hoop in.

Dit seizoen hebben teams de verplichting om minimaal twee keer een ‘rookiesessie’ in te plannen, waarbij een jonge coureur de kans krijgt om zijn kwaliteiten te tonen aan het team. Voor meerdere teams lijkt de Grand Prix van Spanje een logische keuze te zijn, het is bekend terrein voor vele coureurs door de wintertests. Red Bull maakte hier dus gebruik van om Vips te laten rijden tijdens de eerste sessie in Spanje.

Later op de dag kwam Perez weer in actie op het circuit van Barcelona. Zo’n wissel is niet ideaal. ‘Alles komt snel op je af als je een sessie mist. Ik kwam richting mijn snelheid in de middag en had last van bandendegradatie. Het betekent eigenlijk dat je twee rondes nodig hebt, omdat het niet een circuit is dat je goed helpt met de banden. Je hebt één ronde nodig om de balans te begrijpen en daarna wil je op snelheid komen. Je hebt alleen bijna geen grip’, aldus Perez in een persbericht van Red Bull.

Extra meters maken voor de kwalificatie

De Mexicaanse coureur heeft dus nog heel wat te doen voor de kwalificatie en race van komend weekend. ‘Het lukt me wel om de long runs wat beter te leren begrijpen en hopelijk vind ik richting zaterdag tijd om morgen mee te doen voor pole. Ik ga in de derde vrije training nog wat extra meters maken met weinig brandstof om te kijken welke richting we op moeten.’ De tweede coureur van Red Bull was overigens niet teleurgesteld dat hij zijn stoeltje moest inleveren. ‘Het was fijn om mijn auto aan Juri uit te lenen. Ik denk dat hij belangrijk werk voor het team heeft kunnen doen’.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws