Vrijdag met twee gezichten voor Verstappen: 'Moeilijk juiste balans te vinden' Formule 1
Formule 1

Vrijdag met twee gezichten voor Verstappen: 'Moeilijk juiste balans te vinden'

Vrijdag met twee gezichten voor Verstappen: 'Moeilijk juiste balans te vinden'

Max Verstappen kende een wisselende vrijdag in Barcelona. De Nederlander kwam duidelijk nog snelheid tekort wanneer het gaat over een enkele snelle ronde, maar de lange run was daarentegen juist erg indrukwekkend. Met dat laatste is hij dan ook wel tevreden, maar er moet een middenweg gevonden worden.

Tegenover Sky Sports was de wereldkampioen dan ook niet ontevreden met zijn vrijdag, maar wel stelt hij dat er nog genoeg te verbeteren valt. Zowel tijdens de eerste als de tweede vrije training moest hij behoorlijk wat tijd toegeven op de Ferrari's. 'Het was een beetje moeilijk om de juiste balans te vinden', was dan ook zijn conclusie na afloop van de tweede sessie van de dag.

De snelheid over een rondje was duidelijk nog niet wat het moet zijn. 'We hebben duidelijk nog wat werk te verrichten over een ronde, maar de lange runs zagen er goed uit. Daar ben ik blij mee, maar we moeten een middenweg zien te vinden', aldus de Nederlander, die daarmee aangeeft mogelijk een beetje een compromis te moeten sluiten met zijn racepace om de kwalificatieronde op orde te krijgen.

Balans niet voor elkaar

Hoewel de lange runs er goed uitzagen en Verstappen duidelijk minder last leek te hebben van bandendegradatie dan de concurrenten, is de balans van de auto nog niet oké. 'Het is zwaar voor de banden en we zitten er duidelijk niet bovenop wat de balans betreft. Maar het weer zal consistent zijn dus we kunnen van daaruit verder bouwen', zo besluit de Red Bull Racing-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws