Pérez opnieuw voortijdig uitgeschakeld in Spaanse kwalificatie Formule 1
Formule 1

Pérez opnieuw voortijdig uitgeschakeld in Spaanse kwalificatie

Pérez opnieuw voortijdig uitgeschakeld in Spaanse kwalificatie

Net als vorige week in Monaco neemt Sergio Pérez geen deel aan Q3 in Spanje. De Mexicaan maakte in Q2 een fout met zo'n twee minuten te gaan en reed door de grindbak. De Red Bull Racing-coureur kon daarna nog een laatste poging doen, maar kwam niet verder dan de elfde plek. Zijn titelcampagne, voor zover daar nog sprake van is, krijgt zo nog een extra tegenslag te verwerken.

In het laatste deel van Q1 stond Pérez ook al in de gevarenzone, en moest hij zichzelf in de slotminuten in veiligheid brengen. Dat lukte in Q1 nog, maar de Mexicaan moest een extra set banden inzetten, en dat kwam hem in Q2 duur te staan. Pérez opende in Q2 op een set gebruikte banden, waarmee hij geen competitieve tijd wist neer te zetten. Als gevolg moest hij opnieuw in de laatste minuten met een verse set banden verbeteren, maar een overstuurmoment bij het ingaan van bocht vijf zorgde ervoor dat zijn ronde in de prullenbak kon worden gegooid.

Omdat Pérez nog voldoende tijd overhad, kon hij nog één laatste poging doen, maar hierbij wist hij niet voldoende progressie te boeken om coureurs als Pierre Gasly of Nico Hülkenberg te snel af te zijn. Pérez zal dus morgen voor de derde keer in vijf races tijd aan een inhaalrace moeten beginnen. Het gat in het kampioenschap met teamgenoot Max Verstappen bedraagt inmiddels 39 punten, en het lijkt dus waarschijnlijk dat dit morgen verder gaat oplopen. Na de Grand Prix van Monaco had Pérez juist nog de ambitie uitgesproken om nu een aantal races te winnen, om zo het gat te kunnen dichten.

Verstappen versterkt favorietenrol na vlekkeloze vrijdag! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws