F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2023

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2023

Max Verstappen imponeerde in de vrije trainingen op het Circuit de Barcelona-Catalunya en hoopt zijn goede vorm op zaterdag in de kwalificatiesessie voort te zetten. Middels een liveblog houdt F1Maximaal je helemaal op de hoogte over de laatste ontwikkelingen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje.

Verstappen was op vrijdag tijdens zowel de eerste als tweede vrije training de snelste man. In VT1 bedroeg het verschil met de op-een-na snelste man én diens teamgenoot Sergio Pérez zelfs bijna acht tienden. Het lijkt erop dat de tweevoudig wereldkampioen dit weekend nog meer in zijn nopjes is dan in ieder ander weekend tot nu toe dit seizoen. Dat belooft wat voor de rest van dit weekeinde. Ook in de derde vrije training op zaterdag was Verstappen de snelste coureur.

Fernando Alonso moet hopen dat er iets misgaat bij Red Bull Racing, wil de Spaanse thuisheld nog iets kunnen bewerkstelligen in zijn jacht op overwinning nummer 33. In de tweede vrije training naderde de Aston Martin-coureur Verstappen tot minder dan twee tienden, maar juist in deze sessie ging de 25-jarige Limburger nog niet eens voor echt snelle ronden. Het moge duidelijk zijn wie de beste papieren heeft richting de kwalificatie van 16:00 uur.

VT3: Red Bull ook bovenaan in rustige sessie

In de derde vrije training werden de snelste tijden in de eerste tien minuten neergezet, voordat de eerste regendruppels begonnen te vallen. Een crash van Williams-coureur Logan Sargeant zorgde voor een rode vlag, waarna het lange tijd stil bleef op het circuit. De coureurs zochten pas in de slotfase van de sessie de baan weer op terwijl het asfalt opdroogde. De snelste tijd was in het begin van de sessie gereden door Verstappen, voor teamgenoot Pérez en Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

GP Spanje live kijken?

Kan Verstappen in Spanje alweer zijn vijfde zege van het seizoen boeken, of slaat Pérez terug? De Grand Prix van Spanje wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Spanje

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws