Pérez over uitvalbeurt: 'De auto stuitert veel, dan krijg je te maken met problemen' Formule 1
Formule 1

Pérez over uitvalbeurt: 'De auto stuitert veel, dan krijg je te maken met problemen'

Pérez over uitvalbeurt: 'De auto stuitert veel, dan krijg je te maken met problemen'

Sergio Pérez moest tijdens de Grand Prix van Canada voor de tweede keer dit seizoen een nulscore opschrijven vanwege betrouwbaarheidsproblemen. De coureur van Red Bull Racing geeft toe dat het extra pijnlijk is nu hij meedoet in de strijd om het kampioenschap. De rijder denkt daarnaast ook dat er voldoende potentie was gedurende race om in de punten te eindigen.

In de negende ronde moest de drievoudig racewinnaar zijn bolide aan de kant zetten. 'Je verliest gewoon kostbare punten als je een nulscore op moet schrijven wanneer je voor het kampioenschap vecht', wordt Pérez geciteerd door RaceFans. 'Het kampioenschap duurt echter nog lang. Het doet nu pijn, dus ik wel het zo snel mogelijk vergeten.' Het deed extra pijn bij de Mexicaan aangezien hij al een aantal had ingehaald. 'Ik wist de banden en remmen ook goed te houden. Er was voldoende potentie in deze race.'

Tijdens de kwalificatie crashte Pérez. Hij denkt niet dat zijn kapotte versnellingsbak gerelateerd is aan zijn crash. 'Dat denken wij nu niet.' Wel denkt de coureur van Red Bull dat het te maken heeft met de verandering naar de 2022-auto. 'We hebben nieuwe reglementen en iedereen pusht keihard met alles. Het zal waarschijnlijk ook wel iets met de nieuwe regels te maken hebben. De auto stuitert veel meer, dus je krijgt dan ook te maken met meerdere problemen.'

Pérez: 'Krachtbron aan het einde van zijn Latijn'

Eerder moest Pérez de Grand Prix van Bahrein vroegtijdig staken. Max Verstappen, de teamgenoot van Pérez, kampte in het begin van het seizoen ook met motorproblemen, maar de afgelopen weken leek de RB18 redelijk betrouwbaar. Het was vooral Ferrari dat races vroegtijdig moest staken. 'We moeten er bovenop blijven zitten. De krachtbron was zeker aan de einde van zijn Latijn, maar uitvallen door betrouwbaarheidsproblemen is heel pijnlijk', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws