Marko ziet nog één heikel punt: 'Kunnen een duidelijk tijdsvoordeel behalen' Formule 1
Formule 1

Marko ziet nog één heikel punt: 'Kunnen een duidelijk tijdsvoordeel behalen'

Marko ziet nog één heikel punt: 'Kunnen een duidelijk tijdsvoordeel behalen'

Helmut Marko ziet dat Red Bull Racing nog op één onderdeel moet verbeteren. Het team heeft momenteel een ruime voorsprong ten opzichte van Ferrari in het constructeurskampioenschap. De Oostenrijkse renstal liep enigszins schade op tijdens de Grand Prix van Canada, nadat Sergio Pérez zijn race moest staken wegens betrouwbaarheidsproblemen. Max Verstappen wist de race wel te winnen, maar doordat Charles Leclerc en Carlos Sainz beiden in de top-vijf eindigden, scoorde de Italiaanse renstal meer punten dan Red Bull.

Het was een positief weekend voor Red Bull. In Montreal mocht Verstappen vanaf poleposition beginnen en dit wist hij om te zetten in zijn zesde overwinning van dit seizoen. Ondanks dat de blijdschap op het moment overheerst in het Red Bull-kamp heeft de renstal ook enkele zorgen. Tijdens de race liet Sainz immers zien dat hij sneller was dan de RB18 van Verstappen. Marko heeft daar wel een verklaring voor.

'We kampen op het moment nog steeds met overgewicht', stelt de Red Bull-adviseur tegenover ORF. 'Dat is gewoon een negatief aspect aan onze auto.' Marko klaagt al sinds de start van het seizoen over de te zware Red Bull-Bolide. De Oostenrijkse renstal kan waarschijnlijk nog een aantal tienden aan tijd winnen. 'Als we erin slagen om het gewicht te verlagen, dan zou dat betekenen dat we een overtuigend tijdsvoordeel kunnen behalen.'

Marko ziet voordeel bij Ferrari

Het minimumgewicht van de Formule 1-bolides was vooral aan het begin onderwerp van gesprek. De meeste teams kregen het gewicht van hun auto's niet omlaag, waardoor de FIA besloot het minimumgewicht te verhogen. Nu lijken meerdere teams wat kilo's te zijn kwijtgeraakt. 'Ik weet niet hoe het bij de afgelopen race zat, maar bij één van de voorgaande Grands Prix zat Ferrari slechts een halve kilo boven het minimumgewicht. Dat is beduidend beter dan onze auto, maar ook beter dan de Mercedes-bolide', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws