Mol en Van der Zande niet overtuigd door Schumacher: 'Ik vind het niet zo sneu' Formule 1
Formule 1

Mol en Van der Zande niet overtuigd door Schumacher: 'Ik vind het niet zo sneu'

Mol en Van der Zande niet overtuigd door Schumacher: 'Ik vind het niet zo sneu'

Olav Mol en Renger van der Zande zijn niet overtuigd van de kwaliteiten van Mick Schumacher. Volgens Mol had de coureur van Haas niet in de Formule 1 gezeten als hij niet de achternaam had gedragen van racelegende Michael Schumacher. Bovendien denkt de commentator dat de Duitser tijdens zijn Formule 2 geholpen werd om de titel te winnen.

Schumacher moet na de Grand Prix van Canada nog altijd wachten op zijn eerste punten in de Formule 1. De coureur leek op weg naar zijn eerste punten, maar hij moest zijn race staken met motorproblemen. Robert Doornbos heeft medelijden met de jonge rijder. 'Natuurlijk is het sneu, want hij heeft het gewoon top gedaan dit weekend', zegt Doornbos bij Race Café. 'Daar kan hij nu dan ook op teren.'

'Ik vond het niet zo sneu', countert Mol. 'Als je er bent, ben je er. Dan heb je ook het recht om er te zijn, anders was je er niet geweest. Als hij echter Bakker van zijn achternaam had geheten, dan had hij niet in de auto gezeten.' Renger van der Zande kijkt dan ook naar het debuutseizoen van Lewis Hamilton in de Formule 1. 'Hij ging gelijk voor het kampioenschap. Natuurlijk schoot hij ook weleens de muur in, maar je wist wel direct dat hij een echte was. Dat zie je bij Mick gewoon niet.'

Mol kijkt naar F2-seizoen Schumacher

Schumacher kwam de Formule 1 binnen als kampioen van de Formule 1. Mol denkt echter dat het toen niet helemaal eerlijk ging. 'Kijk nog maar één keer dat Formule 2-seizoen van het terug. Het was helemaal niks, en toen kwamen er verhalen dat hij naar Haas toe kon. Toen kwam de wereld van de Formule 2 weer naar boven. In één keer had hij een rakketstart in Monza en wist hij ineens snelste raceronden te rijden. Ik ken de Formule 2 een beetje, hij is gewoon geholpen', concludeert Mol.

Race Café over Schumacher

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws