Pérez treurt om overlijden Mateschitz: 'Dat kan hij niet meer meemaken' Formule 1
Formule 1

Pérez treurt om overlijden Mateschitz: 'Dat kan hij niet meer meemaken'

Pérez treurt om overlijden Mateschitz: 'Dat kan hij niet meer meemaken'

Het nieuws van de dag was het overlijden van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. Na afloop van de kwalificatie sprak Sergio Pérez dan ook vooral over de man die aan de basis stond van Red Bull Racing. De Mexicaan treurt om het feit dat de Oostenrijker niet meer gaat meemaken dat het team de constructeurstitel gaat winnen na er lang op gewacht te hebben. Over zijn kwalificatie is hij tevreden.

Pérez heeft het voor de camera bij Viaplay voornamelijk over het treurige nieuws dat kort voor het begin van de kwalificatie naar buiten kwam. 'Het is heel vervelend voor Red Bull. Hij is belangrijk geweest voor de sport. Ik heb helaas weinig tijd met hem door kunnen brengen, maar de keren dat ik hem heb gesproken was hij een superaardige man', zo spreekt de Mexicaan vol lof over Mateschitz.

Red Bull was hard op weg om na lange tijd weer de constructeurstitel binnen te halen, en dat zou in de Verenigde Staten al kunnen gebeuren. Het is iets wat de Red Bull-baas niet meer mee heeft kunnen maken. 'We waren op weg kampioen te worden en hij kan het niet meer meemaken helaas. We gaan de rest van het jaar racen voor hem', zo spreekt Pérez uit nog mooie resultaten te willen halen voor de Oostenrijker.

Tevreden met vierde plaats

Uiteindelijk werd er ook gewoon nog over de kwalificatie zelf gesproken, waarin de Mexicaan een vierde plaats wist te bemachtigen. Hij zal echter vanaf de negende positie moeten starten door een gridstraf voor een motorwissel. Hij is dan ook tevreden met zijn kwalificatiepositie, aangezien de focus op de race lag. 'Met het compromis dat we hebben gedaan was de vierde plaats prima.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws