Pérez verwacht competitieve race: 'We hebben een hele snelle auto' Formule 1
Formule 1

Pérez verwacht competitieve race: 'We hebben een hele snelle auto'

Pérez verwacht competitieve race: 'We hebben een hele snelle auto'

Sergio Pérez heeft voldoende vertrouwen voor de Grand Prix van België. De coureur van Red Bull Racing merkt dat de bolide van de Oostenrijkse renstal zeer competitief is en dat dit ook geldt voor de racepace van de auto. Pérez zal starten vanaf de tweede plek, terwijl Max Verstappen door een gridstraf zal starten vanaf de vijftiende positie. De Mexicaan is blij met zijn startpositie, maar hij had alsnog gehoopt op een betere kwalificatie.

Verstappen heeft gedurende het weekend kunnen laten zien dat de auto heel goed is. Pérez had het op vrijdag heel erg lastig ten opzichte van zijn teamgenoot, maar hij wist de snelste tijd te rijden in de derde vrije training. De drievoudig racewinnaar verwacht competitief te zijn op zondag. 'We hebben zeker een hele snelle auto', vertelt Pérez voor de camera van Sky Sports. 'Ik denk dat we dat ook kunnen vertalen naar racepace. Hopelijk kunnen we morgen dan ook een competitieve race hebben.'

Pérez zal hopen dat hij al snel voorbij kan gaan aan Carlos Sainz, die door de gridstraf van Verstappen vanaf P1 mag vertrekken. Veel mensen stellen echter ook dat Pérez moet oppassen voor zijn teamgenoot, aangezien de Nederlander al het gehele weekend snel is. 'Het wordt een hele interessante race, want je kan hier heel erg goed inhalen. Het is heel erg belangrijk om morgen gewoon snel te zijn en me te focussen op mijn eigen race', doelt Pérez op de snelheid van teamgenoot Verstappen.

Pérez niet blij met kwalificatie

Pérez had gehoopt dat hij vanaf de eerste positie had kunnen starten zondag, maar de eerste positie moet hij dus laten aan Sainz. De rijder had gehoopt op een betere tweede ronde in Q3. 'Ik was niet volledig tevreden met mijn snelheid vandaag', geeft de Red Bull-coureur toe bij Viaplay. 'Ik had gewoon geen goede tweede run in Q3. Er zijn nog een paar dingen waar we naar moeten kijken, maar over het algemeen is de tweede plek niet slecht', aldus Pérez.

Pak bijna vijf keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws