Pérez wijt matig resultaat VT2 aan gebrek aan comfort in Red Bull Formule 1
Formule 1

Pérez wijt matig resultaat VT2 aan gebrek aan comfort in Red Bull

Pérez wijt matig resultaat VT2 aan gebrek aan comfort in Red Bull

Sergio Pérez is verre van tevreden na de tweede vrije training in Frankrijk. De Red Bull Racing-coureur miste de aansluiting met teamgenoot Max Verstappen, en concurrenten Charles Leclerc en Carlos Sainz, volledig. Hij is vooral niet blij met het materiaal, waarin hij dusdanig veel onbalans kende dat hij niet hoger eindigde dan de tiende plek. Ook spendeerde hij een significant deel van de vrije training in de garage, al stelt hij dat het niet om grote problemen ging.

'We liepen wat vertraging op', geeft hij in een eerste reactie bij Sky Sports F1 aan. 'Het waren geen grote problemen, maar we stonden er wel een tijdje in de garage door', vervolgt hij. Niet ideaal, gezien Pérez pace lijkt te missen op Circuit Paul Ricard. Met een tiende plek moest hij ook twee Mercedes-coureurs voor zich dulden, terwijl Lando Norris, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly en Kevin Magnussen hem eveneens te slim af waren.

Pérez worstelt met Red Bull

Pérez maakt in het interview een lang verhaal kort door meteen aan te geven waar het aan schort: zijn gevoel in de RB18. 'We moeten begrijpen wat er vandaag misging, want het is duidelijk dat ik mij niet comfortabel voelde in de auto. Eens kijken of we een optimalisatieslag kunnen slaan voordat we de kwalificatie en de race ingaan', hoopt hij. Weet Pérez zijn kwalificatiepace niet te verbeteren dan wordt hij tot een inhaalrace gedwongen, zoals hem in 2021 met regelmaat overkwam.

Hoe staat Red Bull er verder voor in de race? Verstappen gaf aan over de longruns vrij tevreden te zijn, al gaf hij niet vrij hoe ze het relatief aan Ferrari presteerden. Pérez: 'De stints die we verreden op de softs waren erg kort. Hopelijk vallen alle puzzelstukjes morgen op hun plek.' Red Bull moet pace zien te vinden, maar ook een juiste balans vinden tussen snelheid in de kwalificatie en in de race. Daar wordt op vrijdagavond dan ook naar gekeken in de Red Bull-garage.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws