Brawn zou al te graag F1 te hulp schieten: 'Als het niet te veel tijd in beslag neemt' Formule 1
Formule 1

Brawn zou al te graag F1 te hulp schieten: 'Als het niet te veel tijd in beslag neemt'

Brawn zou al te graag F1 te hulp schieten: 'Als het niet te veel tijd in beslag neemt'

Ross Brawn, de voormalig sportief directeur van Liberty Media, geeft aan dat hij de sport nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet. Als er ergens rondom de Formule 1 hulp nodig is, zou hij namelijk zeker willen helpen. Na jaren aanwezigheid in de sport bij onder andere teams als Williams, Benetton en Ferrari, liet de voormalig ingenieur eind vorig jaar weten zijn taken neer te leggen.

Brawn geeft aan dat hij nog open zal staan voor het bieden van hulp. 'Ik zal een beetje geïnteresseerd blijven', begint de 68-jarige tegenover Motorsport.com. 'Stefano (Domenicali, de CEO van de Formule 1, red.) is een zeer goede vriend en, zoals ik tegen hem zei, mijn telefoon staat altijd aan. Dus als er iets is waarmee ik kan helpen, en het neemt niet al te veel van mijn tijd in beslag, dan zou ik dat maar al te graag doen. Maar het zal eerder een adviserende rol zijn dan een actieve rol', voegt hij eraan toe.

Hoewel Brawn zijn officiële taken heeft neergelegd, is hij nog steeds een enorme fan van de Formule 1. 'Het is een geweldige sport en het is deze geweldige combinatie van technologie en rijtalent', vervolgt de Brit. 'Je kunt geweldige coureurs hebben in rommelauto's en gemiddelde coureurs in briljante auto's, en soms briljante coureurs in briljante auto's', benoemt hij enthousiast.

Brawn benadrukt de onvoorspelbaarheid van de Formule 1. 'Als je naar de meeste sporten kijkt, zoals atletiek of tennis, zit iemand meestal aan de top van de boom en, tenzij ze een rotdag hebben, is het erg moeilijk voor iedereen om ze te verslaan', vertelt de oprichter van Brawn GP. 'Bij deze sport kan je bijna winnen, en ik weet dat we periodes van dominantie hebben gehad, en dat er dan iemand veel vooruitgang met de auto boekt en opeens ben je niet aan het winnen.'

Brawn: 'De Formule 1 zat een paar jaar in het slop'

Met name met behulp van Liberty Media, die sinds 2016 een groot deel van de aandelen in handen heeft, is de Formule 1 enorm gegroeid. 'Ik denk dat het een unieke sport is en ik ben gewoon zo blij om de passie te zien die is gegroeid nadat, eerlijk gezegd, de sport een paar jaar in het slop zat', vervolgt Brawn. 'Ik denk dat we dit moeten behouden en deze passie die is gegroeid, moeten beschermen.'

Toch zal de Formule 1 dit moeten gaan doorzetten zonder het constante werk van Brawn. 'Ik zeil weg naar de zonsondergang en ik ben erg blij met waar de Formule 1 vandaag staat. Ik denk dat we niet moeten vergeten wat we hebben gedaan om daar te komen en ervoor te zorgen dat we vooruitgang blijven boeken', eindigt een enorm tevreden Brawn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws