Brown zag sterke Piastri tijdens Alpine-rel: 'Ondanks foute opmerkingen van Szafnauer' Formule 1
Formule 1

Brown zag sterke Piastri tijdens Alpine-rel: 'Ondanks foute opmerkingen van Szafnauer'

Brown zag sterke Piastri tijdens Alpine-rel: 'Ondanks foute opmerkingen van Szafnauer'

Zak Brown praat met lof over de 'vastberaden' Oscar Piastri die vanaf komend seizoen zal uitkomen voor het team van McLaren. De 21-jarige komt niet ongezien de Formule 1 binnen, want in de zomer ontstond er ophef nadat hij werd aangekondigd bij Alpine. Brown benadrukt hoe sterk de jonge coureur in die periode bleef en sneert naar de teambaas van de Franse renstal.

Brown is erg positief over zijn nieuwe aanwinst. 'Hij is zeer gefocust, erg volwassen, vastberaden en lijkt niet veel ups en downs in zijn emoties te hebben', begint de CEO tegenover Speedcafe. Hij prijst Piastri met name vanwege de situatie eerder in 2022. Fernando Alonso verliet Alpine, waarna de Franse renstal aankondigde dat de Australiër de nieuwe coureur bij het team zou worden. Zelf ontkende hij dat echter, waarna er een hoop gedoe ontstond.

Tijdens die periode bleef Piastri volgens Brown sterk. 'Daar heb ik veel van hem gezien tijdens de onrust van de zomer. Weet je, hij is een 21-jarige en hier heb je een grote OEM (Original Equipment Manufacturer, red.), die beschuldigingen uit en je voor de rechter sleept', benoemt de Amerikaanse zakenman. 'Je moet als 21-jarige een behoorlijk stoer karakter hebben om daar onaangedaan doorheen te komen, en dat deed hij. Hij hield zich gedeisd, en ik denk dat hij zijn rijstijl zijn werk zal laten doen.'

Brown: 'Piastri is gefocust, vastberaden en volwassen'

Wat betreft de reacties die vanuit Alpine kwamen is Brown duidelijk. 'Oscar raakte niet in een woordenwisseling, ook al maakte Otmar (Szafnauer, red.) enkele zeer onaangename en foute opmerkingen. Weet je, Oscar was daar niet toe in staat. Dus wat ik zie is een zeer gefocuste, vastberaden, volwassen 21-jarige. Dat is wat ik buiten de auto zie, en in de auto zien we hetzelfde en zien we dat hij erg snel is', eindigt de CEO van McLaren met enthousiasme.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws