Piastri let goed op zijn woorden: 'Normaal gezien beland je in de muur' Formule 1
Formule 1

Piastri let goed op zijn woorden: 'Normaal gezien beland je in de muur'

Piastri let goed op zijn woorden: 'Normaal gezien beland je in de muur'

Oscar Piastri start morgen vanaf P2 en is daarmee op een circuit waar inhalen bijzonder lastig vrijwel de enige coureur die nog een klein beetje hoop kan koesteren om de overwinning binnen te halen. De coureur van McLaren is blij, maar blijft vooral koel en realistisch. ‘We moeten profiteren als we de kans krijgen’, zegt hij in het interview met Formula1.com na de kwalificatie.

Een week geleden werd Piastri in Imola ook tweede, maar moest hij door een gridstraf vanaf P5 starten. In Monaco mag de Australiër nu wel vanaf de eerste startrij aan de Grand Prix beginnen. ‘Ik ben erg blij’, zegt de coureur van McLaren. ‘Je hebt in Q3 altijd een paar dingen hier en daar waarvan je achteraf denkt dat je ze beter had kunnen doen’, geeft hij toe. ‘Normaal gezien beland je in de muur als je dat hier uitspreekt’, voegt hij er lachend aan toe.

Problemen bij Ferrari de enige kans voor McLaren

Piastri moest enkel Charles Leclerc voor zich laten en heeft dan ook veel respect voor de man die hoopt eindelijk zijn thuisrace te winnen. ‘Charles rijdt een heel sterk weekend en om zo dichtbij te komen is al heel goed’, zegt hij over zijn eigen prestatie vergeleken met die van de Monegask. ‘Ik heb een vrije goede sessie gereden. Ik heb wel de muur licht geraakt in Q2’, geeft de Australiër aan. ‘Dat heeft niemand geholpen, maar uiteindelijk maakte het ook niet veel verschil’, blijft hij er luchtig onder. ‘Ik ben heel blij. Dit is gewoon een goed weekend.’

Piastri twijfelt of er een kans is dat hij de zege pakt op zondag. ‘Ik hoef maar één auto in te halen, maar het is zo moeilijk hier. Ik ga mijn best doen’, benadrukt hij. ‘Je zit al heel snel in de eerste bocht, het is onmogelijk om daar in te halen. We zien wel’, zegt de McLaren-coureur die zich er nog niet al te druk over maakt. ‘We starten op het op één na beste plekje om de race te winnen’, weet hij wel. ‘We hebben opties. We moeten zorgen dat we profiteren als we de kans krijgen’, concludeert Piastri, zinspelend op mogelijke problemen bij het team van Ferrari.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws