Piastri over knotsgek weekend in Zandvoort: 'Ik hielp mezelf ook niet met de crash in VT2' Formule 1
Formule 1

Piastri over knotsgek weekend in Zandvoort: 'Ik hielp mezelf ook niet met de crash in VT2'

Piastri over knotsgek weekend in Zandvoort: 'Ik hielp mezelf ook niet met de crash in VT2'

Oscar Piastri blikt terug op een weekend waarin alles wel voorbij leek te komen. Het weekend in Zandvoort was zeker niet saai voor de jonge Australiër, van een crash in de tweede vrije training tot een race waar regenbuien voor de nodige chaos zorgde. Piastri is blij dat hij de race door is gekomen zonder schade en met een paar punten voor het kampioenschap, en zegt veel geleerd te hebben van zowel het weekend als zijn seizoen tot nu toe.

Piastri maakte tijdens zijn eerste F1-race in Zandvoort alle condities wel mee, van hevige regenbuien tot een zonnetje, en had hij behoorlijk wat te verduren. 'Ik hielp mezelf ook niet met de crash in VT2. Elke dag dit weekend was een enorm leerpunt', geeft de Australiër eerlijk toe, volgens Speedcafe. Piastri eindigde in de tweede vrije training in de muur van de Hugenholtzbocht, waarna langenoot Daniel Ricciardo even later ook zijn bolide in dezelfde muur parkeerde. 'Natuurlijk zou ik hem (de auto, red.) idealiter niet in de muur zetten om te leren hoeveel schade dat de rest van het weekend zou aanrichten, maar ik weet nu zeker hoeveel het doet.'

Ondanks de paar fouten die de Australische coureur dit weekend maakte, is Piastri niet ontevreden over zijn weekend in de duinen. 'Er zijn dus een paar dingen die ik zeker nog een keer had willen overdoen, maar over het algemeen is het niet slecht om een paar punten te pakken op zo'n gekke middag.' Piastri verlaat uiteindelijk de Nederlandse Grand Prix met twee punten en een P9.

Piastri blikt terug op enerverend eerste F1-seizoen

In hetzelfde interview blikt de jonge coureur ook terug op hoeveel hij geleerd heeft al tijdens zijn debuutseizoen. 'Het eerste deel van het seizoen waren er zoveel dingen die ik moest leren op het gebied van racen, op het gebied van nog steeds wennen aan de auto', oordeelde de 22-jarige uit Melbourne. 'Ik heb het gevoel dat ik nu veel meer op mijn gemak ben met de auto dan aan het begin van het jaar. Slechts een paar foutjes hier en daar, en zeker in races als deze is de enige manier om ervan te leren en te weten wat je moet doen, ze zelf te ervaren. Ik heb het gevoel dat het op sommige gebieden zeker een leercurve is geweest, maar ik denk dat het vertrouwen in mijn kunnen, de auto en het team nog steeds erg groot zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws