Piastri opgelucht dat hij Zandvoort heeft overleefd: 'Ik ben blij dat ik het heb kunnen volbrengen' Formule 1
Formule 1

Piastri opgelucht dat hij Zandvoort heeft overleefd: 'Ik ben blij dat ik het heb kunnen volbrengen'

Piastri opgelucht dat hij Zandvoort heeft overleefd: 'Ik ben blij dat ik het heb kunnen volbrengen'

Oscar Piastri is blij dat hij zijn McLaren in één stuk in de punten heeft kunnen rijden. Het was niet het weekend waar McLaren op had gehoopt, met een P9 voor Piastri en een P7 voor Lando Norris, maar het had volgens de Australiër veel erger kunnen zijn. Piastri zegt verder de inhaalrace juist wel leuk te hebben gevonden, en dat hij uitkijkt naar Monza. Ook bedacht de coureur dat hij sinds Monaco geen geheel droog F1-weekend meer heeft meegemaakt dit seizoen.

'Ik ben blij dat ik het gewoon heb kunnen volbrengen', zegt Piastri lachend tegen F1TV over hoe hij de race vond gaan. 'Misschien waren er een paar kansen om meer te doen, maar om beide auto’s in de punten te hebben en in één geheel is meer dan sommige andere teams kunnen zeggen.' Piastri wist uiteindelijk op P9 te finishen, terwijl teamgenoot Norris op P7 eindigde. 'Niet onze beste middag, maar het had veel erger kunnen zijn, want het zag er veel erger uit op een gegeven moment.' De Australiër was na de eerste herstart achter de safety car zover weggezakt, dat hij met Charles Leclerc in gevecht was om P12.

Piastri beleefde op dat moment ook wel plezier aan zijn inhaalrace: 'Als je niks te verliezen hebt en onder zulke omstandigheden, is het best wel leuk. Het is nog leuker als je hoger eindigt.' Piastri weet ook wel waarom de McLarens zover waren teruggezakt: 'Uiteindelijk had de beslissing om buiten te blijven op slicks beter kunnen gaan, maar we hadden het beter dan veel andere (teams, red.). Helaas toen ik Magnussen inhaalde, verremde ik me, waardoor ik mijn wielen verpestte en moest ik naar de pitstraat. Dat hielp me niet, maar door het veld heen vechten was leuk, maar dat is wel leuker als je meer punten binnenhaalt.'

Piastri over zijn debuutseizoen: 'Het is een beetje een vuurdoop geweest'

Op de vraag of hij regenraces leuk vindt, merkte Piastri op dat er al maandenlang geen enkele Formule 1-weekend is geweest waarbij het het hele weekend droog was. 'We zeiden eerder al: we hebben geen enkel helemaal droog weekend gehad sinds Monaco. Dat (Monaco, red.) was volgens mij race nummer zes. Het is daarom een beetje een vuurdoop geweest, vanuit dat perspectief.' Het 2023-seizoen is het eerste seizoen in de Formule 1 voor Piastri. 'We hebben nu drie, vier gekke races gehad. Melbourne, Monaco, nu hier. Van dertien F1-races zijn drie best wel gek geweest. Het is een echt leerproces geweest, dit weekend ook. Ik had een aantal momenten die ik graag over had willen doen, maar het is wel een leuk weekend geweest'

Aan het einde van het interview blikt Piastri ook nog even vooruit op de volgende race en zegt hij zin te hebben in de Grand Prix van Italië. 'Hopelijk zijn we wat sneller op de rechte stukken, waarschijnlijk zal het wat beter gaan. Het gevecht met Mercedes, Ferrari, en Aston Martin is nog steeds zo dicht op elkaar, dus we kunnen zowel vooraan staan of achteraan. Monza moet leuk worden en ik kijk ernaar uit', sluit de Australiër af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws