Piastri vergelijkt Mercedes-motor met Renault: 'Er zijn wel een paar verschillen' Formule 1
Formule 1

Piastri vergelijkt Mercedes-motor met Renault: 'Er zijn wel een paar verschillen'

Piastri vergelijkt Mercedes-motor met Renault: 'Er zijn wel een paar verschillen'

Oscar Piastri kan nog geen grote verschillen opmerken tussen de Renault- en Mercedes-motor. Daarvoor is het na slechts enkele tests bij McLaren nog te vroeg, laat de Australiër weten aan onder meer PlanetF1. De 21-jarige debuteert komend seizoen in de Formule 1.

Piastri rijdt komend seizoen voor McLaren, dat hem overnam van Alpine. Daar was hij junior- en reservecoureur. Alpine beschikt over een Renault-motor, terwijl McLaren sinds 2021 weer met een krachtbron van Mercedes in actie komt. Tot een testdag in Abu Dhabi in de MCL36 had Piastri nog geen idee hoe de Mercedes-motor zou voelen.

Hij was immers alleen bekend met Renault-kracht, maar Piastri merkt al wel wat verschil. 'Er zijn wel een paar verschillen met de motor die ik had in de Alpine-auto van 2021. Maar zonder de mogelijkheid om het te vergelijken met andere auto's op de baan is het wel lastig vergelijken. Het hoofddoel (van de test, red.) was niet om te kijken hoe het met de motor zit', benadrukt de F2-kampioen van 2021.

Piastri maakt kennis met F1-banden Pirelli

Piastri legt uit dat iedereen tijdens zo'n testdag met verschillende motorstanden rijdt, waardoor het vergelijken lastiger gaat. Wel houdt hij een goed gevoel over aan zijn test bij McLaren. Al was het wel lastig, omdat hij met banden reed die hem onbekend waren. 'De auto's zelf zijn ook zo verschillend in nogal wat aspecten dat het opnieuw vrij moeilijk te zeggen is (hoe het voelde, red.).'

'De Alpine Academy-banden zijn waarschijnlijk wat gebruiksvriendelijker in sommige omstandigheden, maar waarschijnlijk moeilijker in andere. Het was een beetje moeilijk af te lezen, maar de banden waarop ik reed, ken ik niet echt anders dan de 18 inch-F1-banden. Ze bleven aan de auto en hielden me staande, dus ze leken in orde', aldus de aanstaande debutant.

Krijg 3.5 keer je inzet terug als Nederland van Argentinië wint! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws