Piastri vreest dat herhaling van topresultaat lastig wordt: 'Dat is voor ons niet zo gunstig' Formule 1
Formule 1

Piastri vreest dat herhaling van topresultaat lastig wordt: 'Dat is voor ons niet zo gunstig'

Piastri vreest dat herhaling van topresultaat lastig wordt: 'Dat is voor ons niet zo gunstig'

Oscar Piastri eindigde als vierde in de Grand Prix van Saoedi-Arabië, en daar is de jonge Australiër tevreden mee. De McLaren-coureur baalde van het gebrek aan topsnelheid, maar vermoedt dat McLaren hoe dan ook weinig kans had gemaakt op de podiumplekken in de tweede race van het seizoen.

Piastri schoof dankzij het goede resultaat op naar de vijfde plek in het kampioenschap, achter de coureurs van Red Bull Racing, plus Charles Leclerc en George Russell. De 22-jarige versloeg teamgenoot Lando Norris al in de kwalificatie, en dat leverde in de race tijdens de Safety Car een duidelijk voordeel op, toen Norris buiten bleef, en McLaren eerste man Piastri wél naar buiten haalde.

Traag op de rechte stukken

Vroeg in de race viel Piastri al op met een knappe inhaalactie op Fernando Alonso. 'Het ging best oké. Ik denk niet dat we veel meer konden doen', concludeerde de coureur na afloop bij Sky Sports F1. 'Het waren twintig frustrerende ronden achter Lewis, maar uiteindelijk hebben we het maximale eruit weten te halen. We hadden niet dezelfde snelheid als de auto's voor ons. Al met al ben ik hier wel blij mee.' Hamilton reed net als Norris langer door, en kon dankzij de hogere topsnelheid lang verdedigen ten opzichte van Piastri.

Piastri geeft aan dat de MCL38 nog duidelijke zwaktes heeft, en die werden ondanks het goede resultaat duidelijk. 'We hadden gewoon niet genoeg topsnelheid, en we hadden het ook zwaar in de laatste bocht. Dus die twee rechte stukken, met die bocht in het midden, was niet echt een ideale combinatie voor ons. Er zijn zeker nog dingen waar we aan moeten werken, maar het was geen verkeerde avond', zegt Piastri nuchter. 'Ik had een kans om Charles in te halen, maar het was net niet genoeg. Ik denk niet dat er meer inzat dan P4.'

Op naar eigen land

Op de laatste sector na, had Piastri het naar zijn zin op het Jeddah Corniche Circuit, al vreest hij dat een herhaling van het resultaat voorlopig lastig wordt. 'Ik denk dat dit circuit voor ons heel goed was. In Melbourne heb je wat langzamere bochten, en dat is voor ons niet zo gunstig', zegt Piastri over de race in zijn thuisstad. 'We zijn heel erg gewaagd aan Mercedes, maar Ferrari en Red Bull Racing zijn wat sneller. Het is wel altijd fijn om weer naar huis te gaan. Ik ga eerst terug naar de fabriek, om de teamleden te bedanken, en wat simulatorwerk te doen voor Australië en Japan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws