Vasseur komt superlatieven tekort voor Bearman: 'Hij was foutloos' Formule 1
Formule 1

Vasseur komt superlatieven tekort voor Bearman: 'Hij was foutloos'

Vasseur komt superlatieven tekort voor Bearman: 'Hij was foutloos'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is zeer tevreden met het resultaat van Charles Leclerc en rookie Oliver Bearman, die een zeer goede indruk heeft achtergelaten op het team. Vasseur geeft aan dat hij niet optimaal voorbereid het raceweekend inging, wat zijn debuut nog indrukwekkender maakte. De Fransman had niet verwacht dat het direct zo goed zou gaan met Bearman.

Bearman moest op vrijdagochtend uit de Formule 2-paddock geplukt worden om Carlos Sainz te vervangen. De Spanjaard had namelijk een blindedarmonsteking en moest geopereerd worden, dus schakelde Ferrari de hulp van haar reservecoureur in. Bearman behaalde de dag ervoor nog de poleposition in de Formule 2, maar daar dacht hij geen moment meer aan toen hij de kans kreeg om in de SF-24 te stappen. De 18-jarige Brit eindigde als zevende in zijn eerste Formule 1-race. 'Ik heb een fantastisch weekend gehad', grijnst Vasseur bij Viaplay. 'Gister moesten we hem bellen om in de auto te stappen, en hij was absoluut niet optimaal voorbereid', gaat de Fransman verder. 'En dan ook nog debuteren in Jeddah.'

Het snelle, krappe stratencircuit is zeker niet één van de makkelijkste circuits om je debuut op te maken, maar Bearman heeft het onderste uit de kan weten te halen. 'Het is echt een uitdaging. Hij deed het erg, erg goed en was gewoon foutloos', looft de Ferrari-teambaas. 'Hij wist stap voor stap zijn pace te verbeteren en aan het einde van de dag wist hij een heel goede race te rijden met goede pitstops en goed management. Hij wist zelfs zijn tempo op te schroeven toen Hamilton en Norris achter ons zaten. Voor hem als Brit was dat een uitstekende test', knipoogt Vasseur.

Bearmans toekomst: 'Hij moet zich richten op F2'

Het indrukwekkende debuut roept direct vragen op over zijn toekomst. Gaan we Bearman binnenkort in de Formule 1 zien? 'Oliver moet zich richting op de Formule 2', stelt Vasseur. 'Hij deed het erg goed en zo'n prestatie had ik niet verwacht, dat hij zevende zou worden en punten zou scoren. Daarvoor moeten we hem bedanken. Wat ik denk ik het meest indrukwekkend vond, was dat hij zo kalm en rustig was. Want als je achttien bent, sta je onder zeer veel druk, maar dat viel bij hem wel mee. Hij was best relaxed. Ook op de grid. En ik denk dat hij de juiste houding had.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws