'Porsche mist infrastructuur voor F1-intrede; Williams niet enthousiast om Duitsers' Formule 1
Formule 1

'Porsche mist infrastructuur voor F1-intrede; Williams niet enthousiast om Duitsers'

'Porsche mist infrastructuur voor F1-intrede; Williams niet enthousiast om Duitsers'

Vandaag de dag is er nog altijd veel onduidelijk over de mogelijke intrede van Porsche in de Formule 1. De verwachting is dat de Duitse autofabrikant vanaf 2026 wil instappen als motorleverancier, maar geen enkel team lijkt echt enthousiast te zijn om een samenwerking aan te gaan. Daarnaast heeft Porsche nog helemaal niet de infrastructuur om klaar te zijn voor 2026.

Het Duitse Auto, Motor und Sport schrijft dat de enige mogelijkheid voor Porsche om nog de F1 in te komen bij Williams ligt. De haast zekere deal met Red Bull Racing liep eerder dit jaar namelijk stuk, AlphaTauri wordt daarnaast niet verkocht aan Porsche en Aston Martin gaf aan liever een klantenteam te blijven. Dan blijft Williams, dat een deal heeft met Mercedes tot en met 2025, over.

Maar het team uit Grove heeft volgens het medium nog helemaal geen contact gehad met Porsche. Daarnaast staat Williams ook niet te koop. Dorilton Capital, de eigenaren van het iconische Britse team, heeft geen interesse in verkopen of probeert de prijs van het team op te drijven voor eventuele andere investeerders. Een overname van vijftig procent zit er niet in, net als bij Red Bull, want dan is het nog maar de vraag wie het laatste woord heeft.

'Porsche mist infrastructuur voor F1-intrede'

Dan is er nog de vraag: met welke motor moet een klantenteam van Porsche rijden? De Duitse autosportgigant heeft de infrastructuur er niet voor om zelf een motor te bouwen en willen ze dat wel bouwen, dan zijn ze al te laat om klaar te zijn voor 2026. In feite is Porsche een jaar of anderhalf te laat. Ook de toeleveringsketens lijden nog altijd onder de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne, wat de situatie niet bepaald makkelijker maakt.

Porsche zou eventueel de motor van Audi kunnen overnemen, maar volgens AMuS is het merk daar te trots voor. Desondanks rekent de top van de Formule 1 'gewoon' op inschrijving van Porsche en blijft het het Duitse automerk ook aanmoedigen om het te doen. Maar met zo veel onduidelijkheden rondom de intrede van Porsche, moet men nog maar zien of 2026 te vroeg - of beter gezegd: te laat - komt.

Poll

Denk jij dat Porsche vanaf 2026 in de Formule 1 zit?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws