'Power Rankings': opnieuw een perfecte score voor foutloze Verstappen Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': opnieuw een perfecte score voor foutloze Verstappen

'Power Rankings': opnieuw een perfecte score voor foutloze Verstappen

De 'Power Rankings' van het raceweekend in België zijn binnen. Max Verstappen mag voor de zoveelste keer deze week een perfecte score opschrijven na zijn dominante overwinning op het circuit van Spa-Francorchamps. Alexander Albon en Fernando Alonso worden ook beloond met een hoog cijfer nadat zij allebei in de punten wisten te eindigen. Voor Charles Leclerc werd het een weekend om te vergeten.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van België is de balans weer opgemaakt door de jury. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Verstappen noteert opnieuw perfecte score

Verstappen was vanaf het begin van het weekend tot en met het einde ijzersterk onderweg. De coureur van Red Bull Racing was tijdens de kwalificatie al ruim de snelste, maar daar kon hij geen gebruik van maken tijdens de race. Poleposition ging naar Carlos Sainz nadat de Nederlander vanaf de veertiende plek moest starten na een gridstraf. Dat weerhield Verstappen er echter niet van om de race op een dominante wijze naar zich toe te trekken.

De vijfkoppige jury van de 'Power Rankings' was ook onder de indruk van de prestaties van Verstappen. De jury kon niets anders dan de coureur te belonen met een 10. 'Verstappen heeft geen fout gemaakt dit weekend', valt te lezen op de website van Formula 1. 'Hij was het snelste tijdens de kwalificatie en hij wist heel snel een weg te vinden naar het podium. Vanaf dat moment bestond er geen twijfel meer over het feit dat hij de leiding zou pakken.'

Albon en Alonso beloond, Leclerc krijgt net een voldoende

Albon en Alonso maken de podiumplekken voor de 'Power Rankings' compleet. De coureur van Williams kende een fantastische kwalificatiesessie en wist dit om te zetten in een puntenfinish. Alonso begon de race in de top-drie, maar de coureur van Alpine moest een paar plaatsen inleveren na het incident met Lewis Hamilton. Uiteindelijk mocht de Spanjaard tien punten bijschrijven, aangezien Charles Leclerc een tijdstraf kreeg omdat hij te hard reed in de pitsstraat.

De Monegask krijgt zelf een 6,6 voor zijn prestaties tijdens de Grand Prix van België. De coureur van Ferrari reed in Q3 de vierde tijd tijdens de kwalificatie, waardoor hij achter Verstappen moest starten tijdens de race, aangezien hij ook een gridstraf kreeg. Leclerc had zonder zijn tijdstraf op de vijfde plek geëindigd, maar het is nog maar de vraag waar de meervoudig racewinnaar had kunnen eindigen als hij niet in de openingsfase een pitstop had moeten maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws