Häkkinen: 'Zie niet in hoe Leclerc nog een uitdaging is voor Verstappen' Formule 1
Formule 1

Häkkinen: 'Zie niet in hoe Leclerc nog een uitdaging is voor Verstappen'

Häkkinen: 'Zie niet in hoe Leclerc nog een uitdaging is voor Verstappen'

Mika Häkkinen zag dat Max Verstappen het gehele Grand Prix-weekend in België wist te domineren. De coureur van Red Bull Racing was vanaf dag één snel op Spa-Francorchamps en dat wist hij te onderstrepen met zijn prestaties in de kwalificatie en de race. Häkkinen zag daarbij dat Verstappen perfect gebruik wist te maken van zijn snelle Red Bull-bolide. Door de overwinning van afgelopen weekend wordt het volgens de voormalig Formule 1-coureur lastig om Verstappen nog in te halen in het kampioenschap.

Dit weekend stond er geen maat op Verstappen. De Red Bull-coureur wist comfortabel de snelste ronde te rijden in de kwalificatie en in de race vond hij snel zijn weg naar P1. 'Verstappen presteerde het gehele weekend fantastisch', begint Häkkinen zijn column voor Unibet. 'Hij was al heel erg snel in de vrije trainingen, maar in de kwalificatie zat hij op een heel ander niveau vergeleken met de rest. Als je meer dan een halve seconde sneller bent dan de nummer twee en acht tienden sneller bent dan je teamgenoot dan laat je echte dominantie zien.'

De regerend wereldkampioen moest door een gridstraf achteraan het veld starten. Een zege leek echter geen moment in gevaar te komen. 'Ondanks dat hij als veertiende moest starten, had iedereen al verwacht dat hij snel naar voren zou rijden. Dat was hem al redelijk snel gelukt. Spa maakt het natuurlijk wat makkelijker voor een snelle auto om in te halen, maar je moet je auto nog steeds perfect positioneren en Verstappen had alles perfect onder controle.'

Häkkinen: 'Leclerc kan niet voorkomen dat Verstappen zijn voorsprong uitbouwt'

Door de overwinning is Verstappen verder uitgelopen op de concurrentie. Häkkinen denkt dat de titelstrijd beslist is. 'Op dit moment kan ik niet zien hoe Leclerc nog een uitdaging is voor Verstappen. Er zijn nog maar acht races te gaan en Verstappen heeft een voorsprong van 93 punten (op teamgenoot Sergio Pérez, red.). Bovendien heeft Ferrari niet de consistentie of het zelfvertrouwen. Ondanks dat ik verwacht dat Leclerc nog races kan winnen, denk ik dat hij niet kan voorkomen dat Verstappen zijn voorsprong uitbouwt', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws