Premier South Australia: 'Formule 1 is welkom op The Bend' Formule 1
Formule 1

Premier South Australia: 'Formule 1 is welkom op The Bend'

Premier South Australia: 'Formule 1 is welkom op The Bend'

De Grand Prix van Melbourne in 2021 kan misschien niet door gaan door het coronavirus. In dat geval zou The Bend Motorsport Park graag de Formule 1 verwelkomen in South Australia, dat weet Motorsport te melden. Het pas twee jaar oude circuit is volgens premier Steven Marshall 'het beste van het beste'.

In maart dit jaar werd het Formule 1-seizoen, vlak voor de start van het Grand Prix weekend van Australië, op het laatste moment afgelast. Een teamlid van McLaren testte positief op het coronavirus en het seizoen werd uitgesteld tot juli. De COVID-19-pandemie is echter nog niet verdwenen en dat kan gevolgen hebben voor de Australische Grand Prix van 2021 die, voor nu, nog gewoon in Melbourne gepland staat.

De deelstaat Victoria, waar de stad in ligt, heeft te maken met een toename van het aantal coronavirus-besmettingen. Tot tenminste 13 september geldt er dan ook een lockdown. Internationale reizen naar Victoria zijn momenteel allemaal geschrapt en de verwachting is dat er pas weer gevlogen mag worden zodra er een vaccin is.

Volgens hoofd volksgezondheid, Brett Sutton, is dat binnen zes tot twaalf maanden. In dat geval komt de Australische Grand Prix in Melbourne in gevaar, aangezien die meestal in maart wordt verreden. Deelstaat South Australia is nu bereid om de Formule 1 uit de brand te helpen.

The Bend als alternatief

Steven Marshall, premier van South Australia, stelt dat de deelstaat niet van plan is te concurreren met Melbourne, maar dat het wel bereid is de Formule 1 te verwelkomen op The Bend Motorsport Park mocht dit nodig zijn. 'Het circuit is het beste van het beste', vertelt hij. 'Ik denk dat we in een goede positie zitten als de Grand Prix van Melbourne niet doorgaat.'

Er zijn nog wel twee zaken die de komst van de Formule 1 in The Bend in de weg kunnen staan. Het circuit beschikt niet over de benodigde Grade One-licentie en de race financieren kan een probleem worden. 'Natuurlijk moet het vanuit commercieel oogpunt ook samenvallen. We hebben geen bakken met geld liggen', concludeert Marshall.

On-board beelden The Bend Motorsport Park

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws