Pérez baalt behoorlijk van vroege exit: 'Er is nu geen hoop voor de race' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt behoorlijk van vroege exit: 'Er is nu geen hoop voor de race'

Pérez baalt behoorlijk van vroege exit: 'Er is nu geen hoop voor de race'

Sergio Pérez baalt ervan dat het hem niet is gelukt om zijn tijd te verbeteren om door te gaan naar Q2. Net als vorig jaar werd de Mexicaan uitgeschakeld in de eerste sessie van de kwalificatie, al was het ditmaal niet door een crash. De 34-jarige geeft aan dat de marges erg klein waren, maar dat die paar tienden waarmee hij zijn tijd verbeterde alsnog niet genoeg waren.

De terugkeer naar Monaco verliep al niet bijzonder soepel voor Red Bull Racing tot nu toe. De RB20 liep niet in het gareel en zowel Pérez als Max Verstappen hadden het lastig tijdens de vrije trainingen. Aan het einde van de derde vrije training liet de Mexicaan weten dat er nog veel werk te doen was, want de auto was helemaal nergens. Het werd duidelijk dat de tweede sector vooral een pijnpunt was voor de bolide van de Oostenrijkse renstal. Tijdens de kwalificatie was het erg druk op de baan, en vooral het verkeer deed Pérez' kwalificatie de das om, aldus de Red Bull-coureur. 'We hadden het het hele weekend al lastig, en we zaten er niet bepaald bovenop wat we met de auto wilden bereiken', stelt Pérez tegenover Sky Sports.

'We hadden het lastig in de kwalificatie en we hebben een behoorlijke achterstand', gaat de Mexicaan verder. 'Tijdens mijn laatste ronde zag het er goed uit, maar ik kon niet in een goed ritme komen. Ik had vooral last van verkeer in bochten zes en zeven, want het ging goed tot dat moment.' Pérez lag al een tijdje in de gevarenzone, maar hoopte met zijn laatste ronde weer op te kunnen krabbelen. Dat gebeurde helaas niet, hij verbeterde niet genoeg. Lando Norris schoot naar de voorlopige pole, en dat drukte Pérez eruit. Hij werd uiteindelijk achttiende. 'We hadden absoluut in Q3 moeten zitten, dit is een ramp', aldus Pérez. Teamgenoot Verstappen wist vanzelfsprekend wel in Q2 en Q3 terecht te komen.

Europese vloek voor Pérez?

'Het was echt een slechte dag voor me. We hadden de zaken niet op een rijtje, en er is geen hoop voor de racedag. Het gaat een uitdaging worden om een comeback te maken', zegt Pérez. In Imola ging het ook al niet optimaal met de Mexicaan, waar hij niet door wist te gaan naar Q3 en in de race niet op het podium eindigde. Iedereen weer ongetwijfeld nog goed hoe het ging met Pérez in Monaco in 2023, waarbij hij crashte tijdens de kwalificatie, iedereen een kijkje gaf bij de vloer van de RB19, en uiteindelijk geen denderde race reed. Of het weer een trend is als die van 2023, is nog niet echt te zeggen, maar het is wel opvallend dat het bergafwaarts gaat met Pérez zodra de Formule 1 in Europa aankomt, bij banen als Imola en Monaco.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws