Nieuw rampverhaal voor Pérez in Monaco na uitschakeling in Q1 Formule 1
Formule 1

Nieuw rampverhaal voor Pérez in Monaco na uitschakeling in Q1

Nieuw rampverhaal voor Pérez in Monaco na uitschakeling in Q1

Sergio Pérez is in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco al in Q1 uitgeschakeld. De Mexicaan bevond zich de gehele sessie in de gevarenzone, en moest bij het vallen van de vlag nog een tijdsverbetering op de borden zetten. Dat lukte niet, waardoor de Red Bull Racing-coureur weet dat hij als achttiende van start moet gaan in de race op zondag.

Dat is een dikke tegenvaller voor Pérez, omdat inhalen in Monaco nagenoeg niet mogelijk is. Afgelopen jaar kende Pérez ook al een dramatisch weekend in Monaco. De 34-jarige coureur crashte destijds aan het begin van Q1 en startte de race vanuit de pitstraat, om geen moment in aanmerking te komen voor de plekken in de punten. Voor Pérez komt de tegenvaller op een pijnlijk moment, want hij zit midden in contractonderhandelingen met Red Bull. Zijn contract loopt aan het einde van 2024 af.

Pérez was niet de enige topcoureur die het lastig had in Monaco. Lando Norris stond met twee minuten te gaan nog in de pitstraat en ook in de gevarenzone. De McLaren-coureur wist zichzelf in tegenstelling tot Pérez echter nog in veiligheid te brengen na het vallen van de vlag, met een tiende tijd. Fernando Alonso werd daar de dupe van: de Spanjaard viel terug naar de zestiende tijd, en pakte zijn tweede Q1-exit op rij.

Constructeurskampioenschap

Nu de strijd vooraan steeds spannender wordt, kan Red Bull het zwakke resultaat van Pérez slecht gebruiken. McLaren pakte in Imola al meer punten dan Red Bull, en de constructeurskampioen heeft de bijdrages van beide coureurs dus hard nodig. In 2023 was Monaco het startpunt van een zwakke periode van Pérez. Groot was de achterstand van Pérez op de snelste mannen overigens niet: Esteban Ocon ging op 0,3 seconden achterstand van snelste coureur George Russell als vijftiende en laatste door naar Q2.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws