Pérez tot op het bot gefrustreerd door schade: 'Hij zal me wel niet gezien hebben' Formule 1
Formule 1

Pérez tot op het bot gefrustreerd door schade: 'Hij zal me wel niet gezien hebben'

Pérez tot op het bot gefrustreerd door schade: 'Hij zal me wel niet gezien hebben'

Sergio Pérez wist twee Grands Prix op rij het einde van de race niet te halen. De Mexicaan kreeg al vroeg in de wedstrijd te kampen met schade en daar kwam alleen maar meer schade bij. ‘Dan is het gewoon game over’, zegt hij erover tegenover Formula1.com.

Hoewel de schade aan de achtervleugel uiteindelijk het einde van zijn race betekende, had Pérez ook daarvoor al wat schade opgelopen. ‘Ik had aan het begin van de race al veel schade aan de voorvleugel. Pierre zal me dan wel niet gezien hebben’, refereert hij aan het incident met Pierre Gasly. ‘Hij kwam langs de binnenkant en daardoor heb ik tijdens de eerste stint wat schade opgelopen’, aldus de Mexicaan. ‘We hebben iets veranderd en toen kregen we wat momentum’, zegt hij over het gedeelte van de race dat nog enigszins goed leekt te gaan voor hem.

Pérez kijkt uit naar de rest van het seizoen

‘Later had ik nog een botsing met Daniel in dezelfde bocht. Dat was ook niet goed voor de voorkant van mijn auto’, vertelt Pérez. ‘Toen maakte ik een fout bij het ingaan van bocht zes’, verklaart hij over het moment dat tot het einde van zijn race leidde. ‘Ik raakte een nat stuk en wanneer dat gebeurt, is het gewoon game over’, weet hij maar al te goed. ‘Jammer genoeg is dat wat er gebeurde.’ Toch gaat de Mexicaan niet bij de pakken neerzitten. ‘Het was een heel moeilijk weekend, maar we hebben nog een lang seizoen voor ons. We zullen snel weer de vorm hebben die we hiervoor hadden’, weet hij zeker.

‘We zijn wat momentum verloren in het seizoen, maar ik blijf positief omdat we nog een lang seizoen voor ons hebben’, herhaalt hij wanneer hem gevraagd wordt naar hoe frustrerend het is om twee weekenden op rij de race vroegtijdig te moeten beëindigen. ‘We krijgen onze vorm weer terug’, benadrukt hij nog maar eens. ‘Ik zal de komende weken keihard gaan werken met het team om ervoor te zorgen dat we die vorm weer terugkrijgen’, sluit Pérez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws