Wolff niet bang voor vechtende coureurs: 'Ik ben gewend aan moeilijke situaties' Formule 1
Formule 1

Wolff niet bang voor vechtende coureurs: 'Ik ben gewend aan moeilijke situaties'

Wolff niet bang voor vechtende coureurs: 'Ik ben gewend aan moeilijke situaties'

Mercedes heeft met een derde plek voor George Russell het eerste podium van 2024 te pakken. Lewis Hamilton zat niet ver achter zijn teamgenoot en wist de race op P4 te eindigen, tot genoegen van teambaas Toto Wolff. ‘De positieve gevoelens heersen’, zegt de Oostenrijker na de race tegen F1TV.

‘Ik denk dat de auto echt een grote stap heeft gemaakt qua performance’, stelt de teambaas vast na de goede prestatie van zijn renstal. ‘We hadden goede pace’, benadrukt hij. ‘We hadden eventueel met beide auto’s op het podium kunnen eindigen maar we hadden ook een stuk lager kunnen eindigen’, relativeert hij de uitslag in Canada enigszins. Toch blijft hij optimistisch met het oog op de rest van het seizoen. ‘We moeten dit vasthouden.’

Positieve gevoelens heersen bij Mercedes

Wanneer hem gevraagd wordt of hij het een lelijke race vond, twijfelt Wolff. ‘Er zijn aspecten die geoptimaliseerd kunnen worden, laten we het zo zeggen’, luidt zijn uiteindelijke antwoord. ‘De positieve gevoelens heersen echter’, geeft hij aan. De teambaas is over het algemeen dan ook tevreden met het verloop van de race. ‘De auto was snel vandaag’, vat hij het kort en bondig samen.

Wolff was niet bang dat zijn coureurs het op de baan met elkaar aan de stok zouden krijgen. ‘Ik ben gewend aan jaren van moeilijke situaties tussen Lewis en Nico’, benadrukt de Oostenrijker. ‘Ik zei tegen George dat hij het netjes moest houden en dat deed hij’, stelt hij vast. Er is nog meer reden om tevreden te zijn bij het team van Mercedes. ‘Op het gebied van ontwikkeling gaan we de goede kant op’, verklaart de teambaas. ‘We hebben straks drie races achter elkaar en Barcelona is een goed circuit om te testen’, geeft hij aan. ‘Er zijn veel verschillende bochten, dus als dat goed gaat, moeten de races daarna ook goed gaan’, concludeert Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws