Ralf Schumacher vertrekt uit Saoedi-Arabië na aanval: 'Dit is toch niet normaal meer' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher vertrekt uit Saoedi-Arabië na aanval: 'Dit is toch niet normaal meer'

Ralf Schumacher vertrekt uit Saoedi-Arabië na aanval: 'Dit is toch niet normaal meer'

Ralf Schumacher, analist voor het Duitse Sky Sports, is vertrokken uit Saoedi-Arabië. Na de aanval op het Aramco-depot op vrijdag voelt de Duitser zich niet veilig meer in het Midden-Oosterse land en zodoende is hij op het vliegtuig gestapt. Het verrast hem dat de rest van de F1 besloten heeft om te blijven, hij denkt dat het logisch is dat je bij een dergelijke dreiging meteen je biezen pakt.

'Dit is toch niet normaal meer. Als het een aanval is, verbaast het me echt wat iedereen hier nog doet', meldt Schumacher volgens AD. Schumacher, die zelf jarenlang actief was in de Formule 1, was op locatie om het Grand Prix-weekend te verslaan voor de Duitse kijkers, maar zet zijn werkzaamheden voort vanuit de studio in Duitsland.

Sinds het oliedepot vlam vatte wordt er gespeculeerd over wat er precies gebeurd is. Rebellen uit Yemen hebben inmiddels laten weten dat zij achter het incident zitten. Er werd gesproken van 'diverse aanvallen met drones en ballistische raketten'. Schumacher vindt het onbegrijpelijk dat na deze berichtgeving mensen nog overwegen om te blijven. 'Dan moet je toch je spullen pakken en vertrekken?'

Schumacher terug naar Duitsland

'Ik doe de analyse wel vanuit Duitsland. Misschien ben ik nog op tijd voor de derde vrije training, die om 15.00u begint', concludeerde hij. Vermoedelijk is hij dus nog steeds op weg naar de studio. Tot op heden zijn er verder geen vergelijkbare berichten naar buiten gekomen van werknemers of televisieploegen die op eigen houtje de stad verlaten hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws