Schumacher kraakt 'bulldozer-methode' Stroll senior: 'Zal niks goeds uit komen' Formule 1
Formule 1

Schumacher kraakt 'bulldozer-methode' Stroll senior: 'Zal niks goeds uit komen'

Schumacher kraakt 'bulldozer-methode' Stroll senior: 'Zal niks goeds uit komen'

Aston Martin heeft een slechte seizoensopening achter de rug. De Britse renstal wist met Lance Stroll en Nico Hülkenberg geen punten te scoren tijdens de Grand Prix van Bahrein. Ralf Schumacher heeft geen vertrouwen in het bedachte concept van Aston Martin, terwijl Gerhard Berger verwacht dat Mike Krack het team niet verder zal helpen.

Schumacher vond het debuut van de AMR22 op het Bahrain International Circuit een regelrechte ramp. De voormalig coureur ziet dat Lawrence Stroll in weinig tijd te veel wil bereiken. 'Het is een soort bulldozer-methode', stelt de Duitser bij Sport1. 'Je kan niet een hoop mensen en een hoop geld in een pot gooien, heel kort roeren en verwachten dat er iets goeds uit komt. Dat werkte niet bij Toyota in 2007 en gaat nu ook niet werken. Het is continu proces dat als een Zwitsers uurwerk moet lopen.'

Bovendien vindt Schumacher de nieuwe auto van Aston Martin een zeer slechte Formule 1-bolide. 'Die auto doet totaal niet wat het zou moeten doen. Bovendien hoor ik dat de eigenaar bij elke vergadering aanwezig is. Dat maakt het lastig voor de ingenieurs.' Daarnaast lijkt de ex-coureur geen fan te zijn van Stroll junior. 'Als je als zoon van de eigenaar direct wordt verslagen door Nico, die nu voor het eerst in de auto zat, dan moet je misschien op zoek naar een nieuwe hobby.'

Berger ziet het niet in Krack

Na het vertrek van Otmar Szafnauer heeft Krack de functie van teambaas overgenomen bij Aston Martin. Berger ziet niet in hoe dat het team gaat helpen. 'Ik heb hem gevolgd in de DTM en ik zie gewoon niet in hoe hij Aston Martin naar voren gaat brengen', stelt de Oostenrijker bij Motorsport.com. 'BMW is nooit competitief geweest in de DTM. Hij leidde het project en het ging nergens heen. In de Formule 1 moet je de beste van de beste zijn en dat zie ik niet in hem', aldus Berger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws