Proberen de 'op hol geslagen' Red Bulls te verslaan is wanhopig: 'Op welk circuit we dan ook rijden' Formule 1
Formule 1

Proberen de 'op hol geslagen' Red Bulls te verslaan is wanhopig: 'Op welk circuit we dan ook rijden'

Proberen de 'op hol geslagen' Red Bulls te verslaan is wanhopig: 'Op welk circuit we dan ook rijden'

Jenson Button vraagt zich af of Red Bull Racing nog te stoppen is dit seizoen. Max Verstappen haalde de vijfde overwinning van het seizoen voor het team, nadat hij ook Bahrein en Australië won, en Sergio Pérez de zege behaalde in Jeddah en in Bakoe. De RB19 lijkt het op elk circuit uitstekend te doen, en dat is slecht nieuws voor de concurrentie.

Verstappen baande zich een weg door het veld en reed binnen vijftien rondes naar P2 achter Pérez, waarna hij zijn alternatieve strategie op de harde band perfect uitvoerde. De Nederlander won de Grand Prix van Miami en sleepte daarmee de vijfde zege van het seizoen binnen voor Red Bull Racing. Nu de Oostenrijkse renstal alles heeft gewonnen wat er tot nu toe te winnen viel, vraagt Button zich af of we dit seizoen überhaupt iemand anders op de hoogste trede van het podium gaan zien.

'Het wordt een moeilijk te verslaan team dit jaar, op welk circuit we ook rijden', stelt Button bij Sky Sports F1. 'De RB19 werkt op stratencircuits, snelle circuits, circuits met lage snelheden, het is gewoon fenomenaal. Dus ja, het wordt lastig', denkt de enkelvoudig wereldkampioen. Dat gezegd hebbende, gaf Button toe dat het positief was om tenminste een beetje strijd te zien tussen Pérez en Verstappen in die 'op hol geslagen' Red Bulls. De Brit was verrast dat Verstappens strategie zo ideaal uitpakte voor hem, terwijl Red Bull er voor de race zeker van was dat Pérez' route naar de harde band beter zou zijn.

'Leuk om in ieder geval vooraan een race tussen twee Red Bulls te hebben'

'De alternatieve strategie werkte voor Max, wat een beetje een verrassing was, maar de mediumbanden hadden echt moeite op de vuile baan en aan het eind werkten ze veel beter voor Max', zegt de Brit. 'Dus ging het allemaal goed voor hem. Het is altijd een beetje geluk van je eigen kant en goed werk van het hele team aan de andere kant', sluit Button af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws