Red Bull achter oorzaak uitvalbeurt Australië Verstappen: 'De zaak is erg complex' Formule 1
Formule 1

Red Bull achter oorzaak uitvalbeurt Australië Verstappen: 'De zaak is erg complex'

Red Bull achter oorzaak uitvalbeurt Australië Verstappen: 'De zaak is erg complex'

Helmut Marko geeft aan dat Red Bull Racing achter de reden gekomen is dat Max Verstappen de Grand Prix van Australië niet uitreed. De Nederlander moest de jacht op concurrent Charles Leclerc staken nadat zijn motor ermee ophield. Wat er precies misgegaan is, wil de Red Bull-adviseur nog niet vrijgeven, maar wel meent hij dat het motorproblemen zijn die Red Bull niet eerder gezien heeft.

'We hebben de oorzaak van het brandstoflek in de auto van Verstappen kunnen achterhalen', laat hij weten in gesprek met Speedweek. Het kostte de renstal uit Milton Keynes nog geen vier dagen om te begrijpen wat er misging op Albert Park. Wel geeft Marko dus meteen aan dat het echt een brandstoflek betreft, wat al wel een hint biedt van waar het probleem zit.

Verstappen en Pérez vallen uit in Bahrein

Het is niet de eerste keer in 2022 dat Red Bull problemen met de brandstoftoevoer ervaren heeft. Zo zagen Verstappen en Sergio Pérez in Bahrein de eindstreep niet omdat de brandstofpomp aan het einde van de race niet voldoende brandstof richting de verbrandingskamer wist te krijgen. Het kostte beide Red Bulls een sterke puntenfinish.

Toen Verstappen uitviel in Australië deed dat denken aan de uitvalbeurt van twee races eerder. Marko benadrukt dat de twee incidenten los van elkaar staan: 'De zaak is erg complex. Het probleem is absoluut anders dan het probleem dat we in Bahrein ervoeren.' Ook dit is verontrustend nieuws, want er treden dus meerdere fouten op bij de krachtbron van Red Bull Powertrains.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws