Nieuwe beelden: Personeel in Honda-fabriek gaat uit hun plaat na overwinning Verstappen Formule 1
Formule 1

Nieuwe beelden: Personeel in Honda-fabriek gaat uit hun plaat na overwinning Verstappen

Nieuwe beelden: Personeel in Honda-fabriek gaat uit hun plaat na overwinning Verstappen

Na de overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi was het niet alleen feest bij Red Bull Racing, maar ook bij motorfabrikant Honda. Bij de voorlopig laatste Formule 1-race van de motorleverancier zagen zij dat 'hun' Verstappen in extremis de titel binnensleepte en dat maakte zichtbaar veel emoties los in de Honda-fabriek in Sakura.

Vanuit het hoofdkwartier van Honda in de Japanse stad wordt ieder raceweekend live meegekeken door ingenieurs en andere technici, om zo de motor van Red Bull iedere seconde in de gaten te houden. Er is dan ook altijd een directe communicatielijn tussen de basis in Sakura en het team op het circuit, om zo goed mogelijk voor de gevoelige motoren te kunnen zorgen. De race in Abu Dhabi, waarbij Verstappen de wereldtitel naar zich toe kon trekken, was ongetwijfeld een enorm spannende zondag voor het Honda-personeel in Japan.

Uiteindelijk won Verstappen in de allerlaatste ronde van de race in het Midden-Oosten de wereldtitel en dat maakte logischerwijs veel emoties los in de Honda-fabriek. Technici achter hun monitors vliegen elkaar in de armen, terwijl er in een andere zaal door enorm veel werknemers tegelijkertijd naar de race wordt gekeken.

Bekijk hier de beelden van het bijzondere moment in Honda's hoofdkwartier:

Wereldtitel op een speciaal moment voor Honda

Bovendien is de timing van Verstappens wereldtitel voor Honda extra speciaal. Vorig jaar besloot de motorleverancier dat het na 2021 uit de Formule 1 stapt als officiële leverancier en daarmee eindigt ook de formele samenwerking met Red Bull. Het is dan ook extra speciaal dat Honda in haar laatste jaar in de Formule 1 succes boekt in de vorm van een wereldtitel.

Wel blijft Honda de komende jaren nog min of meer betrokken bij de productie en het onderhoud van de nieuwe Red Bull-motor. Dat werd onder meer duidelijk in een recent interview met Masashi Yamamoto, directeur van het Formule 1-project van Honda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws