Red Bull reddende engel voor Pérez: 'Anders was ik waarschijnlijk gestopt' Formule 1
Formule 1

Red Bull reddende engel voor Pérez: 'Anders was ik waarschijnlijk gestopt'

Red Bull reddende engel voor Pérez: 'Anders was ik waarschijnlijk gestopt'

Als Red Bull Racing zijn hand niet had uitgestoken voor Sergio Pérez dan was de coureur waarschijnlijk nooit meer te vinden op de Formule 1-grid. In 2020 kwam er een einde aan de samenwerking tussen Pérez en Racing Point, maar de Oostenrijkse renstal bood een contract aan. Sindsdien is de Mexicaanse rijder de teamgenoot van Max Verstappen. Pérez is blij met de kans bij Red Bull.

Sinds 2014 zat Pérez bij het toenmalige Force India (nu Aston Martin, red.), maar daar kwam in 2020 een einde aan. Aston Martin ging verder met het duo Sebastian Vettel en Lance Stroll. Red Bull was de reddingsboei voor de tweevoudig racewinnaar. 'Mensen vergeten dat ik rond dezelfde tijd vorig jaar gewoon geen stoeltje had', zegt Pérez in de podcast The Edge. 'Zonder het contract bij Red Bull was ik waarschijnlijk gestopt met de Formule 1.'

Podium in Mexico mooiste moment in 2021 voor Pérez

Voor aankomend seizoen heeft Pérez ook het stoeltje bij Red Bull. Bij de Oostenrijkse renstal wist de Mexicaan één overwinning te boeken en nog eens vier keer op het podium te staan. Vooral de derde plek in zijn thuisrace was een speciaal moment. 'Iedereen die vanaf dag één mij heeft gesteund, was aanwezig bij die race. Dat was een heel fijn moment voor mij en mijn carrière. Dat Carlos Slim, mijn belangrijkste supporter, mij de trofee mocht geven, was heel erg speciaal.'

Toch bestaat een thuisrace niet alleen uit mooie momenten. In Zandvoort voelde Verstappen bijvoorbeeld extra druk vanaf de tribunes. 'Natuurlijk staat er meer druk op je als je in je eigen land racet', vervolgt Pérez. 'Als er één race is waar ik niet wilde falen, dan was het de race in Mexico. Voor de race staan alle ogen al op je gericht en scandeert iedereen je naam. Daarvoor moest ik mij afzonderen. Je mag niet afgeleid worden. Dat is niet gemakkelijk', concludeert de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws