Prost ziet voldoende redenen voor Hamilton om te stoppen: 'Het is fifty-fifty' Formule 1
Formule 1

Prost ziet voldoende redenen voor Hamilton om te stoppen: 'Het is fifty-fifty'

Prost ziet voldoende redenen voor Hamilton om te stoppen: 'Het is fifty-fifty'

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost verwacht dat Lewis Hamilton aankomend seizoen gewoon zal racen in de Formule 1. De toekomst van de Mercedes-coureur is al een tijdje onzeker, nadat hij sinds de Grand Prix van Abu Dhabi niks meer van zich heeft laten horen. Hamilton wacht op de uitslag van het onderzoek van de FIA. Eerder gaf Prost al aan dat hij de titel voor Max Verstappen verdiend vond, maar dat hij wel medelijden had met de Britse coureur.

Na afloop van de race in Abu Dhabi leek Hamilton in eerste instantie goed om te gaan met het verlies. De zevenvoudig wereldkampioen feliciteerde Verstappen en stond gewoon op het podium. Desondanks lijkt het de Mercedes-rijder veel pijn te hebben gedaan. Prost snapt de emoties van de coureur. 'Het is best wel lastig om nu in zijn schoenen te moeten staan', zegt de Fransman in een interview met Le Journal du Dimanche. 'Er zijn genoeg redenen voor hem om door te gaan, maar ook voldoende redenen om te stoppen. Het is fifty-fifty.'

Hamilton heeft sinds het incident in Abu Dhabi niks meer van zich laten horen. Het is duidelijk geworden dat de coureur wacht op de uitslag van het onderzoek van de FIA. De nieuwe president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, heeft contact proberen op te nemen met de Mercedes-rijder, maar dat was zonder succes. Begin februari moet het onderzoek van de FIA zijn afgerond.

Genoeg uitdagingen voor Hamilton

'Ze hebben een keiharde klap moeten verwerken en het zou zonde zijn als hij stopt', vervolgt Prost. Toch blijft de voormalig Formule 1-coureur positief over de toekomst van Hamilton. 'Ik probeer altijd optimistisch te blijven. Hij kan voor de achtste keer wereldkampioen worden. Bovendien krijgt de sport te maken met nieuwe reglementen, waardoor meerdere teams en misschien wel vier of vijf coureurs mee zullen strijden om de titel. Ik denk dat het wel een uitdaging is die Hamilton wil aangaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws