Red Bull stond voor 'gigantische uitdaging' in 2021: 'Kwam voor iedereen als verrassing' Formule 1
Formule 1

Red Bull stond voor 'gigantische uitdaging' in 2021: 'Kwam voor iedereen als verrassing'

Red Bull stond voor 'gigantische uitdaging' in 2021: 'Kwam voor iedereen als verrassing'

Red Bull Racing stond voorafgaand aan het 2021-seizoen voor een 'gigantische uitdaging' door de coronapandemie. Dat vertelt teambaas Christian Horner in de podcast The Diary Of A CEO. De Brit moest het teamgevoel in stand houden, ondanks dat iedereen noodgedwongen op afstand werkte om de RB16B te ontwerpen.

'COVID was een gigantische uitdaging', begint Horner. 'Het kwam voor iedereen als een verrassing, dus hoe pak je zo'n uitdaging aan?' Het coronavirus zorgde voor een cultuurswitch bij Red Bull. 'We gingen van een cultuur waarin we misschien vijf mensen hadden die op afstand konden werken, omdat we paranoïde waren over intellectuele eigendommen buiten de organisatie. En toen moesten we plotseling naar vierhonderd man die op afstand werkten.'

Horner maakte zich zorgen of alles wel naar behoren kon blijven werken doordat iedereen vanuit huis bezig was aan de auto voor 2021. 'We wisten niet eens of onze IT-systemen de capaciteit hadden om daarmee om te gaan, om die cultuur vast te houden in zo'n buitenaards proces om opgesloten te zitten in je huis en alles op Zoom te doen. We moesten een auto op afstand zien te ontwerpen.'

Red Bull behoudt teamgevoel ondanks coronapandemie

Maar door te communiceren en te praten met elkaar, hield Red Bull dat teamgevoel in stand. 'Ik denk dat dat een grote factor was voor waarom we met zo'n competitieve auto kwamen in het 2021-seizoen', stelt teambaas Horner. 'Door wat wij tijdens COVID deden, dat teamgevoel behouden, kwamen we met zo'n goede auto', besluit de Engelsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws