Verstappen prijst teamprestatie Red Bull, maar ziet 'moeilijker' weekend naderen Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen prijst teamprestatie Red Bull, maar ziet 'moeilijker' weekend naderen

Verstappen prijst teamprestatie Red Bull, maar ziet 'moeilijker' weekend naderen

Max Verstappen is trots op de prestatie die het team van Red Bull Racing het hele jaar levert. De Oostenrijkse renstal heeft dit seizoen tot nu toe elke race gewonnen en Verstappen in staat gesteld om het record van meeste Grand Prix-zeges op rij te verbreken. Het werd wel een lastigere race voor de coureur vanwege de snelheid van de Ferrari's op de rechte stukken. De aankomende race, de Grand Prix van Singapore, zal in de ogen van Verstappen ook geen makkelijke race worden.

De Grand Prix van Italië werd uiteindelijk een historische race voor Verstappen en Red Bull. De coureur van de Oostenrijkse renstal is zelden bezig met records, maar hij voelt zich wel trots. 'Ik ben gewoon heel trots op de hele teaminspanning, het hele jaar al', zegt Verstappen in de persconferentie. 'Ik bedoel, wat we op dit moment doen, elke race dit jaar winnen, is iets waar we zeker van genieten, want ik weet dat dit soort seizoenen niet vaak voorkomen. En dat geldt natuurlijk ook voor tien keer op rij winnen. Ik had aan het begin van het seizoen nooit gedacht dat zoiets mogelijk was.'

Op het circuit van Monza moest de Nederlander er wel voor werken. Carlos Sainz begon op poleposition en kon Verstappen een tijdje achter zich houden. 'We waren sneller en we moesten inhalen. Als Carlos zijn auto in het midden van de baan plaatste tijdens het remmen naar bocht één, is het bijna onmogelijk om iets te doen, want als ik ervoor ga en hij beweegt een beetje naar rechts, is er geen ruimte meer. Dus voor mij was er nooit echt een optie om in de remzone te vechten.'

Verstappen: 'Wordt niet het makkelijkste weekend voor ons'

Nu Red Bull nog steeds uitzicht heeft op een ongeslagen seizoen, gaat de blik van het team alweer naar de Grand Prix van Singapore. Helmut Marko heeft aangegeven dat Red Bull echt gelooft in een ongeslagen jaar als er op dat circuit gewonnen wordt. Dat is volgens Verstappen zeker nog geen uitgemaakte zaak. 'Het zal een beetje moeilijker worden voor ons, maar we zullen zien. We zullen ons best doen en natuurlijk zullen we proberen er vol te gaan en proberen het te winnen. Maar het wordt niet, laten we zeggen, het sterkste weekend voor ons', geeft de tweevoudig wereldkampioen aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws