Red Bull wil in Frankrijk snelheid Ferrari counteren: team houdt slag om de arm Formule 1
Formule 1

Red Bull wil in Frankrijk snelheid Ferrari counteren: team houdt slag om de arm

Red Bull wil in Frankrijk snelheid Ferrari counteren: team houdt slag om de arm

Red Bull Racing hoopt aankomend Grand Prix-weekend in Frankrijk een upgrade mee te kunnen nemen. Desondanks is het nog onzeker of deze wel op tijd klaar zal zijn. Afgelopen weekend moest het team van Max Verstappen het onderspit delven tegen Ferrari, en de verwachting is dat de Italiaanse renstal ook op Paul Ricard weer goed voor de dag zal komen. Red Bull hoopt te kunnen counteren in de hogesnelheidsbochten, waar Ferrari doorgaans goed is.

Verstappen leek op weg naar zijn derde overwinning op rij op de Red Bull Ring, maar niets was minder waar. De bolide van de Nederlander vrat de banden op, waardoor Ferrari al vroeg wist dat het een groot voordeel had ten opzichte van de regerend wereldkampioen. Sergio Pérez deed niet mee aan de strijd voorin na een crash met George Russell, waardoor Ferrari ook het strategische voordeel had. Een kleine update van Red Bull had het team dichter naar de Italiaanse renstal toe moeten brengen, maar dat is niet volledig gelukt.

'De kleine aanpassingen in de voorste tunnels hadden er voor moeten zorgen dat de luchtstroom constant bleef op verschillende rijhoogtes, maar Ferrari had duidelijk het betere pakket', stelt Auto, Motor und Sport. 'Over één ronde waren de twee teams gelijk, maar ook dat had anders kunnen zijn. Geen enkele coureur reed zijn sterkste ronde aan het einde van Q3. Iedereen had moeite met de temperatuur van de banden na de crashes van de Mercedes-coureurs.'

Upgrade voor Red Bull in Frankrijk?

Christian Horner had eerder al toegegeven dat hij verwacht dat Ferrari ook aankomende race sterk zal zijn. Het Duitse medium sluit zich daarbij aan. 'Met Paul Ricard wacht er een circuit met veel hogesnelheidsbochten die snel in elkaar over gaan. Het is juist in dergelijke bochten dat Ferrari een voordeel had ten opzichte van Red Bull in Silverstone en Spielberg.' Red Bull wil voor dit raceweekend counteren met een upgrade, maar het team houdt een slag om de arm. 'Het is nog niet zeker dat alles op tijd klaar zal zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws