Aarzeling FIA en F1-teams vertragen Red Bull-deal: 'Rivalen zijn bang voor Porsche' Formule 1
Formule 1

Aarzeling FIA en F1-teams vertragen Red Bull-deal: 'Rivalen zijn bang voor Porsche'

Aarzeling FIA en F1-teams vertragen Red Bull-deal: 'Rivalen zijn bang voor Porsche'

Joe Saward ziet dat meerdere autofabrikanten momenteel oren hebben naar een intrede in de Formule 1. Volgens de journalist moest de deal tussen Red Bull Racing en Porsche afgelopen in Oostenrijk bekend worden gemaakt, maar doordat de motorreglementen nog altijd niet concreet zijn, betekent dat dat Porsche nog even moet wachten. Saward stelt dat de FIA snel moet zijn, aangezien ook enkele oude bekenden staan te wachten om een terugkeer te maken in de Formule 1.

Het is al langer bekend dat Red Bull en Porsche een samenwerking aan gaan. Ook Audi wacht nog steeds in de coulissen op het ja-woord vanuit de FIA. 'De volgende grote deal van Red Bull zou afgelopen weekend worden bezegeld, waar het niet dat de FIA het verknoeide, en enkele rivalen aarzelden', schrijft Saward in zijn blog. 'Het motorreglement voor 2026 is nog steeds niet concreet, waardoor er nog geen deals bekendgemaakt konden worden. De plannen van Porsche en Audi moeten dus wachten.'

Saward denkt dat de aarzeling van de Formule 1-teams komt door de huidige reglementen. De renstallen zijn immers een groot voordeel kwijtgeraakt dit jaar. 'De echte genie in de Formule 1 is Chase Carey, die de teams zover kreeg om de budgetlimiet te accepteren, waardoor autofabrikanten niet langer afgeschrikt zouden worden. Er waren teams die onbeperkt wilden blijven spenderen, maar je kan zeggen dat deze teams vooral bang zijn voor Porsche.'

Gaan we Honda terugzien?

Honda heeft zelf al aangegeven dat de deur naar de Formule 1 nog open staat. Saward beaamt dat de Japanse motorfabrikant oren heeft naar een terugkeer. 'In Oostenrijk liepen de topmannen van Honda door de paddock. Ik denk dat het niet oneerlijk is als ik zeg dat Honda een fout heeft gemaakt toen ze stopten met de Formule 1, en hun intellectuele eigendommen verkochten aan Red Bull. Het is zo langzamerhand traditie geworden bij Honda, maar ze zien nu het succes en willen deze beslissing omdraaien. Meerdere teams staan nu in de verkoop als het bod hoog genoeg is', doelt de journalist op Aston Martin, Alfa Romeo en McLaren.

Mogelijke nieuwe motorfabrikant voor McLaren

De motoren van McLaren komen momenteel van Mercedes. Desondanks kijkt het team naar haar opties. 'Een ander gerucht is dat er mogelijk een deal gesloten gaat worden tussen McLaren en BMW over de productie van straatauto's. Er wordt nu de suggestie gedaan dan dat de firma uit München terug wil keren naar de Formule 1 om te strijden met haar rivalen Mercedes, Porsche en Audi. McLaren heeft zelf niet genoeg geld om haar eigen motoren te bouwen, dus het is geen slecht idee om terug te vallen op BMW', aldus Saward.

Registreer hier om mee te discussiëren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws