Ricciardo rekent af met geruchten rondom vertrek uit F1 Formule 1
Formule 1

Ricciardo rekent af met geruchten rondom vertrek uit F1

Ricciardo rekent af met geruchten rondom vertrek uit F1

Daniel Ricciardo heeft afgerekend met de geruchten rondom een mogelijk vertrek uit de Formule 1. De coureur van McLaren behaalt nog altijd niet de resultaten die hij en het team graag zouden willen zien. De afgelopen dagen werd er flink gespeculeerd over de toekomst van de coureur in de Formule 1, maar naar eigen zeggen denkt de Australiër nog niet aan stoppen, en zal hij voorlopig zijn contract dat loopt tot en met het einde van 2023 uitzitten.

Aan het begin van 2021 begon het avontuur van Ricciardo bij McLaren. De voormalig coureur van Red Bull Racing maakte de overstap van Renault (nu Alpine, red.) naar de Britse renstal, maar het is voorlopig nog geen gelukkig huwelijk. Vorig seizoen werd de tienvoudig racewinnaar simpel verslagen door teamgenoot Lando Norris, ondanks dat Ricciardo de race op Monza wist te winnen. Dit jaar is er nog amper progressie te zien in de prestaties, aangezien de coureur nog steeds ver achter Norris staat.

Ricciardo heeft dus nog een contract tot en met het einde van 2023. Er is meermaals gezegd dat de rijder een clausule in zijn contract heeft staan waardoor de samenwerking met McLaren eerder kan worden beëindigd. Dit gaat volgens Ricciardo niet gebeuren. 'Ik ben toegewijd aan McLaren tot en met het einde van volgend jaar, en ik zal niet weglopen van de sport. Ik weet dat het niet makkelijk is geweest, maar wie wil dat nou? Ik ga er nu alles aan doen om alles te verbeteren en weer vooraan mee te vechten', schrijft hij op social media.

Wie staan er in de wachtrij voor het stoeltje van Ricciardo?

De afgelopen dagen zijn er meerdere namen gevallen die mogelijk het zitje van Ricciardo zullen overnemen in 2024, of zelfs al in 2024. Colton Herta werd op dinsdag bijvoorbeeld getest door McLaren, en het is geen geheim dat beide partijen een samenwerking zien zitten. Uit het huidige veld worden bijvoorbeeld Alexander Albon, Pierre Gasly, maar ook Sebastian Vettel genoemd. F1Maximaal zette op dinsdag al alle mogelijke namen op een rijtje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws