Red Bull zou meer lof moeten krijgen voor zijn prestaties: 'Men vergeet hoe hard ze werken' Formule 1
Formule 1

Red Bull zou meer lof moeten krijgen voor zijn prestaties: 'Men vergeet hoe hard ze werken'

Red Bull zou meer lof moeten krijgen voor zijn prestaties: 'Men vergeet hoe hard ze werken'

Mark Webber is van mening dat Red Bull Racing meer erkenning zou krijgen voor de prestaties die het team neerzet, als het team een fabrieksteam was geweest. Volgens de Australiër wordt er nu te makkelijk gedaan over de prestaties van de Oostenrijkse renstal en wordt er niet voldoende lof uitgesproken. 'Het is een buitengewoon team, men vergeet hoe hard ze werken', stelt Webber bij Motorsport.com.

Het weekend in Canada bracht een nieuwe mijlpaal voor het team van Red Bull. Het ging om de honderdste overwinning voor het team. Red Bull werd in 2005 opgericht, maar het duurde tot 2009 totdat de eerste overwinning binnenkwam. Sebastian Vettel won de Grand Prix van China. Een jaar later volgde de eerste rijders- en constructeurstitel al voor de Oostenrijkse renstal. Nu zijn ze het snelste team dat aan de honderd overwinningen is gekomen.

Webber: 'Red Bull is een fantastisch team'

Webber vindt het vooral noemenswaardig dat Red Bull een klantenteam is, in tegenstelling tot een fabrieksteam zoals Ferrari en Mercedes. Pas in 2026 zal het team van Max Verstappen en Sergio Pérez eigen motoren gaan ontwikkelen, in samenwerking met Ford. 'Als Red Bull een fabrieksteam was geweest, hadden ze misschien nu wel meer lof gekregen', stelt Webber kritisch. 'Het verhaal van Red Bull is één van de grootste succesverhalen in de sport, ze verdienen meer erkenning.'

Volgens Webber is het een immense prestatie dat een team in zo'n korte tijd zo veel prestaties heeft neergezet. 'Het is een team met fantastische individuen en personeel dat zich volledig inzet om de beste auto te bouwen, waardoor ze echt kunnen strijden om de titel en andere prijzen', zegt Webber. 'Het is duidelijk dat ze veel moeite in de sport hebben gestoken. Men vergeet wel eens hoe hard Red Bull heeft moet werken om op dit punt te komen. Het is een buitengewoon team', aldus Webber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws