Stoeltje Pérez nog niet in gevaar: 'Wie zou je daar dan neerzetten?' Formule 1
Formule 1

Stoeltje Pérez nog niet in gevaar: 'Wie zou je daar dan neerzetten?'

Stoeltje Pérez nog niet in gevaar: 'Wie zou je daar dan neerzetten?'

Jenson Button denkt niet dat Red Bull Racing Sergio Pérez middenin het seizoen op straat zal zetten. De coureur van de Oostenrijkse renstal presteert de afgelopen races ondermaats, terwijl teamgenoot Max Verstappen juist keer op keer weet te winnen. Daarnaast vraagt Button zich hardop af welke coureur het plekje van Pérez over zou kunnen nemen. Daniel Ricciardo lijkt geen kanshebber te zijn en het is de vraag of Red Bull bij zusterteam AlphaTauri wil kijken.

Pérez heeft de afgelopen drie races geen podium weten te pakken. De discussies over zijn stoeltje laaien dan ook op, aangezien de RB19 de dominante auto is in handen van Verstappen. 'Ik denk niet dat hij dit jaar in gevaar is, maar aan het einde van het jaar weet je het maar nooit', wordt Button geciteerd door Reuters. Er lijkt echter wel een hele belangrijke vraag te zijn die Red Bull eerst moet beantwoorden. 'Wie zou je daar neerzetten? Ze hebben duidelijk Daniel Ricciardo daar als ambassadeur, maar ik weet niet of ze hem in die stoel willen zetten.'

De Oostenrijkse renstal zou mogelijk ook naar het zusterteam kunnen kijken. 'Nemen ze iemand van AlphaTauri? Zo ja, wie zou het zijn? Nyck De Vries of zou je Yuki Tsunoda in het A-team zetten?' De kans dat Pérez daadwerkelijk zijn zitje verliest lijkt klein. De man uit Guadalajara heeft nog een contract tot en met het einde van 2024. Hierdoor lijkt een terugkeer van Ricciardo, die volgend jaar al een stoeltje wil hebben, zeer klein. Alleen Yuki Tsunoda lijkt een reële optie, aangezien Nyck de Vries zelf in zwaar weer zit bij AlphaTauri.

Button heeft medelijden met Pérez

De vormdip van Pérez begon na de Grand Prix van Miami. Daar won Verstappen de race vanaf P9 nadat zijn teamgenoot op poleposition mocht beginnen. Pérez zag zichzelf als titelkandidaat, maar Button denkt dat de meervoudig racewinnaar dat idee nu uit zijn hoofd moet gaan zetten. 'Ik voel echt medelijden voor Checo, drie races op rij presteert hij ondermaats. Max is niet meer in te halen en het kampioenschap is zeker voor hem', concludeert de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws